Με ένα σύγχρονο μηχάνημα πολλαπλασιασμού γενετικού υλικού σε πραγματικό χρόνο που δίνει δυνατότητα για λεπτομερή μελέτη της έκφρασης γονιδίων και προσδιορισμό με ακρίβεια πολυμορφισμών στο γενετικό υλικό εμπλουτίζεται το Εργαστήριο Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η χορηγία και δωρεά έγινε από την Τράπεζα Πειραιώς προς την αναπληρώτρια καθηγήτρια του Εργαστηρίου Bιολογίας κυρία Μαρία Γαζούλη και θα ενισχύσει το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Εργαστηρίου.
Με αφορμή τη δωρεά του μηχανήματος, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γεώργιος Χατζηνικολάου επισκέφθηκε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Υποδεχόμενος τον κ. Χατζηνικολάου, ο διευθυντής του Εργαστηρίου Βιολογίας καθηγητής κ. Αριστείδης Ηλιόπουλος ευχαρίστησε την Τράπεζα Πειραιώς και τον ίδιο προσωπικά για τη δωρεά και επισήμανε τη σημασία τέτοιων ενεργειών για την απρόσκοπτη ανάπτυξη τόσο του εκπαιδευτικού όσο και του ερευνητικού έργου του Πανεπιστημίου και του Εργαστηρίου Βιολογίας ιδιαίτερα. Τόνισε δε πως λείπουν οι σύγχρονες υποδομές από το ελληνικό πανεπιστήμιο.
Από την πλευρά του ο κ. Χατζηνικολάου επισήμανε: «Το ελληνικό πανεπιστήμιο διαθέτει υψηλότατου επιπέδου επιστημονικό προσωπικό, το οποίο είναι σε θέση να αξιοποιήσει τις διαθέσιμες τεχνολογίες. Με τη δωρεά της Τράπεζας Πειραιώς ενισχύεται ο τεχνολογικός εξοπλισμός, χρειάζεται όμως», πρόσθεσε, «να δημιουργηθούν το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και οι διαδικασίες, ώστε να καταστεί δυνατή η παραγωγή καινοτομίας και εφαρμογών που θα φέρουν το ελληνικό πανεπιστήμιο στο προσκήνιο των διεθνών ερευνητικών εξελίξεων και θα συμβάλουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».
Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν η αναπληρώτρια καθηγήτρια κυρία Μαρία Γαζούλη, ο αναπληρωτής καθηγητής κ. Ευάγγελος Μαρίνος, η επίκουρη καθηγήτρια κυρία Μαρία Ρουμπελάκη, καθώς και μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές του Εργαστηρίου. Ακολούθησε ξενάγηση τόσο στο Εργαστήριο Βιολογίας όσο και στο νέο αμφιθέατρο και στους χώρους της σχολής όπου εξασκούνται οι φοιτητές.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ