Χωρίς οποιαδήποτε αναφορά στο ζήτημα της επιδότησης του ενοικίου, για το οποίο αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κυρία Ράνια Αντωνοπούλου παρέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης στον νέο αναπληρωτή υπουργό κ. Ν. Ηλιόπουλο.


«Ξέρω ότι περιμένετε –ιδιαιτέρως οι δημοσιογράφοι –να ακούσετε κάτι, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποχωρώ από το υπουργείο»,
ξεκίνησε την ομιλία της η κυρία Αντωνοπούλου για να προσθέσει: «δεν πρόκειται να κάνω καμία αναφορά, θα επικεντρωθώ μόνο στην δουλειά που έγινε στον τομέα της ευθύνης μου».
Κατ’ ουσίαν η πρώην υπουργός ακολούθησε αυτό που ανέφερε στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό ότι «θέλει να κριθεί από το έργο της» και περιορίσθηκε σε έναν απολογισμό των όσων έπραξε στη θέση που κατείχε τα τρία τελευταία χρόνια.
Είχε προηγηθεί η υπουργός κυρία Έφη Αχτσιόγλου η οποία έπλεξε το εγκώμιο της κυρίας Αντωνοπούλου, πιστώνοντάς της ένα μέρος των θετικών αποτελεσμάτων που καταγράφονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την μείωση της ανεργίας.
Η υπουργός χαρακτήρισε την πρώην αναπληρώτρια υπουργό ως «πρωταγωνίστρια της προσπάθειας» για την αποκλιμάκωση του προβλήματος, ενώ σημείωσε ότι τα τελευταία τρία χρόνια η ανεργία μειώθηκε από το 26% στο 20% και δημιουργήθηκαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Εξέφρασε μάλιστα την βεβαιότητα ότι το 2018 τα ποσοστά θα πέσουν κάτω από το 20%.
Θετικά ήταν τα σχόλια και του νέου υπουργού κ. Ηλιόπουλου για την προκάτοχό του σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά υπήρξε σχεδιασμός για τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας ενώ καθιερώθηκαν και «εργαλεία διάγνωσης» των αναγκών της αγοράς εργασίας. Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και στην ανακοπή του κύματος φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό για ανεύρεση εργασίας.