Η Easyjet επιτρέπει στους πελάτες της να χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα της για να κάνουν κράτηση θέσης σε υπερατλαντικούς προορισμούς τους οποίους η ίδια δεν εξυπηρετεί. Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία, όπως η ίδια η βρετανική εταιρεία χαμηλού κόστους σημειώνει σε ανακοίνωσή της.
Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείνουν μέσω της ιστοσελίδας της EasyJet θέση για τις πτήσεις προς τη Βόρεια και Νότια Αμερική και επίσης προς τη Σιγκαπούρη με τις αεροπορικές εταιρείες Norwegian και WestJet, με τις οποίες η βρετανική εταιρεία έκλεισε σχετική συνεργασία.
Οι πτήσεις θα εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου. Περίπου 200.000 αεροπορικοί επιβάτες μετεπιβιβάζονται ετησίως από μια πτήση της Easyjet σε πτήσει άλλης αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ. Οι επιβάτες αυτοί έπρεπε ως τώρα να κλείσουν ξεχωριστά θέση για την άλλη πτήση.
Τώρα θα μπορούν να οργανώνουν ολόκληρο το αεροπορικό ταξίδι τους μέσω του site της Easyjet, εφ’ όσον βεβαίως το άλλο σκέλος του το αναλαμβάνουν οι συνεργαζόμενες μ’ αυτήν εταιρείες Norwegian και WestJet. Θα πρέπει να έχουν υπόψη τους, ωστόσο, οι επιβατες ότι θα πρέπει να φροντίσουν οι ίδιοι για τη μεταφορά των αποσκευών τους από το ένα αεροσκάφος στο άλλο.
Η μεταφορά των αποσκευών θα γίνεται μέσω του γραφείου Gatwick Connects, όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της EasyJet.
Οι προορισμοί για τους οποίους μπορεί πλέον να κλείσει θέση κανείς μέσω του site της EasyJet περιλαμβάνουν τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Ορλάντο, το Τορόντο και τη Σιγκαπούρη.