Αλλη μια αποχώρηση κορυφαίου στελέχους δημιουργεί πονοκέφαλο στους μετόχους της Uber και δημιουργεί ερωτήματα για το μέλλον της. Αυτή τη φορά ήταν ο μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της εταιρείας μεταφορών Τζεφ Τζόουνς που ανακοίνωσε την παραίτησή του, μόλις έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του.
Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ο αμερικανός μάνατζερ δήλωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει ως πρόεδρος μιας επιχείρησης με την οποία ήταν «ασύμβατος» αφού κατέστη σαφές «ότι οι πεποιθήσεις και η προσέγγισή του» για τον τρόπο που πρέπει να διοικείται μια εταιρεία δεν ταυτίζονταν με όσα είδε και βίωσε εκεί. Η έξοδος του Τζόουνς χαρακτηρίστηκε από τους αναλυτές ως ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία αλλά και την εφεξής πορεία της Uber, η οποία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται εν μέσω μια σειράς σκανδάλων, περιλαμβανομένης μιας έρευνας σχετικά με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και μιας μήνυσης για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας από την Google.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber Τράβις Καλάνικ ευχαρίστησε τον Τζόουνς για την προσφορά του στην εταιρεία. Εν τω μεταξύ στήριξη στον Καλάνικ προσέφερε η Αριάνα Χάφινγκτον, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Uber. Η Χάφινγκτον, συνιδρύτρια της διαδικτυακής εφημερίδας «Huffington Post» (προ ετών πούλησε το μερίδιό της), είπε ότι σύσσωμο το δ.σ. στηρίζει τον Καλάνικ, αλλά πρόσθεσε ότι αυτός πρέπει να αλλάξει προφίλ μάνατζερ και από «καβγατζής επιχειρηματίας» να μετατραπεί σε «επικεφαλής μιας μεγάλης εταιρείας με διεθνή παρουσία».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ