από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Βαρουφάκης κατά Ντράγκι για τα capital controls

Τι αναφέρει σε συνέντευξή του στο «Βήμα» ο πρώτος υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Βαρουφάκης κατά Ντράγκι για τα capital controls
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ουρές μπροστά στα τραπεζικά κτίρια, αυστηροί περιορισμοί στην ανάληψη χρημάτων, έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων: Τα capital controls, που επιβλήθηκαν στις ελληνικές τράπεζες στα τέλη Ιουνίου του 2015 έχουν χαραχθεί στη συλλογική μνήμη ως η πιο επώδυνη συνέπεια της σύγκρουσης ανάμεσα στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους δανειστές.

Ο τότε υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατηγορεί γι' αυτό τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος πάγωσε την παροχή πιστώσεων τύπου ELA στις ελληνικές τράπεζες προκαλώντας τους έτσι χρηματοδοτική ασφυξία, ο κ.Ντράγκι επιστρέφει την κατηγορία, λέγοντας ότι το «πάγωμα» ήταν η αναπόφευκτη συνέπεια της άρνησης της Αθήνας να τηρήσει τις μνημονιακές υποχρεώσεις της.

Ο καυγάς έχει ακόμη πολλές σκοτεινές όψεις. Μια από αυτές θα μπορούσε άμεσα να φωτισθεί αν η ΕΚΤ αποφάσιζε να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων, που έγινε κατά δική της παραγγελία και απαντούσε στο ερώτημα, αν το «πάγωμα» ήταν νομικά έγκυρο.
Όμως ο κ.Ντράγκι αρνείται να το κάνει ανάγοντας το ντοκουμέντο σε «τραπεζικό μυστικό». Εναντίον του ξιφουλκεί ο κ.Βαρουφάκης, που ζητά, στο όνομα της διαφάνειας, τη δημοσιοποίησή του «εδώ και τώρα».

Προς το σκοπό αυτό ξεκίνησε πρόσφατα μια καμπάνια, στην οποία συμμετέχουν προσωπικότητες της ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Ανάμεσά τους: ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για τη θέση του προέδρου της γαλλικής δημοκρατίας Μπενουά Αμόν, η πρώην υποψήφιος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για το αξίωμα του ομοσπονδιακού προέδρου Γκεζίνε Σβαν, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της γερμανικής Linke (Αριστεράς) Όσκαρ Λαφονταίν.

Το «Βήμα» μίλησε με τον κ.Βαρουφάκη για τους στόχους της καμπάνιας, καθώς και για επιμέρους άγνωστα γεγονότα που οδήγησαν στα capital controls.

-Ποιος είναι ο πολιτικός στόχος της καμπάνιας;

-Η Ευρώπη έχει ένα τεράστιο πρόβλημα: Μια Κεντρική Τράπεζα, που από τη μια έχει τη μεγαλύτερη δυνατή εξουσία - μπορεί, για παράδειγμα, να κλείνει κατά το δοκούν την Κεντρική Τράπεζα μιας χώρας - και από την άλλη, παρόλο που είναι τυπικά πολιτικά ανεξάρτητη, είναι η πιο δεσμευμένη και λιγότερο ανεξάρτητη Κεντρική Τράπεζα στον κόσμο. Αυτό που συνέβη, για παράδειγμα, στις 27 Ιουνίου του 2015 στο Eurogroup, είναι ανήκουστο. Ο Μάριο Ντράγκι αναγκάστηκε να κλείσει τις τράπεζες μιας χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο μιας απόφασης που πήρε ένα άτυπο συμβούλιο υπουργών οικονομικών (σ.σ.: το Eurogroup). Δεν είχε σημασία, αν σε αυτή την περίπτωση συμφωνούσε, ή διαφωνούσε - η δική μου αντίληψη ήταν ότι διαφωνούσε. Αλλά όταν μια Κεντρική Τράπεζα έχει απεριόριστη ισχύ και παράλληλα απεριόριστη εξάρτηση από πολιτικά μη νομιμοποιημένα όργανα λήψης αποφάσεων, τότε καταλαβαίνουμε ότι έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα στην καρδιά της Ευρώπης. Το 2015 έκλεισαν οι τράπεζες μιας χώρας της ΕΕ υπό συνθήκες, που ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΚΤ θεωρούσε προφανώς επιλήψιμες, προβληματικές. Διαφορετικά δεν εξηγείται αυτό που έκανε. Ξέρετε, ότι η ΕΚΤ έχει ένα πάρα πολύ μεγάλο και πάρα πολύ ικανό νομικό τμήμα. Το να πάει ο πρόεδρος της ΕΚΤ σε μια ιδιωτική εταιρία για να ζητήσει νομική γνωμοδότηση, σημαίνει ότι ο ίδιος δεν ήταν καθόλου σίγουρος γι αυτό που έκανε, και ούτε καν για τους δικούς του νομικούς. Αυτό πρέπει να το καταστήσουμε γνωστό στους ευρωπαίους πολίτες. Αυτό δεν είναι ούτε ρεβανσιστικό, ούτε στρέφεται αναγκαστικά εναντίον του κ.Ντράγκι, με αυτό επισημαίνουμε απλώς μια θεσμική αδυναμία της ΕΕ. Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να ξέρουν τι συμβαίνει στα κλειστά δωμάτια των θεσμών της Ευρώπης, όπου παίρνονται οι αποφάσεις που προσδιορίζουν τη ζωή τους.

Τι θα κάνετε αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά σας για δημοσιοποίηση της έκθεσης;

-Θα ζητήσουμε τη δημοσιοποίηση με νομικά μέσα. Ταυτόχρονα θα ζητήσουμε εμείς από εμπειρογνώμονες να αποφανθούν, για το αν η απόφαση της ΕΚΤ στις 27 Ιουνίου 2015 ήταν νόμιμη. Αλλά όλα αυτά θέλουμε να επιτύχουμε συναινετικά, όχι σε σύγκρουση με τον κ.Ντράγκι.

Θεωρείτε τα capital controls το αποκορύφωμα του οικονομικού πολέμου, που είχαν κηρύξει εναντίον σας οι δανειστές;

-Τα πράγματα είναι εντελώς ξεκάθαρα. Κι αυτό, επειδή μου τα είπαν οι δανειστές, δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου. Εγώ ανέλαβα το υπουργείο οικονομικών στις 27 Ιανουαρίου του 2015. Τρεις ημέρες αργότερα ήρθε στο γραφείο μου ο Γέρο Ντάισελμπλουμ και με απείλησε με το κλείσιμο των τραπεζών. Κι αυτό με το καλημέρα: Όταν του είπα, ότι εμείς αναγνωρίζουμε το πρόγραμμα, λόγω της συνέχειας του κράτους, αλλά ότι θέλουμε να το αναδιαπραγματευθούμε, επειδή είναι αποτυχημένο και ότι γι αυτό μας εξέλεξε ο ελληνικός λαός. Η απάντησή του ήταν: This not work, αυτό δεν δουλεύει. Και ότι αν συνεχίσετε να επιμένετε στην αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, αυτό θα καταρρεύσει.
«Αυτό σημαίνει κλείσιμο των τραπεζών», του είπα. Κι αυτός χαμογελώντας απάντησε: «Ακριβώς». Δεν έχω ακούσει τίποτα πιο κυνικό.

-Και ο κ.Ντράγκι;

-Θα σας πω κάτι που εύκολα μπορείτε να ελέγξετε. Όταν ανέλαβα το υπουργείο ήδη είχαν γίνει εκρεύσει 11 δισεκατομμύρια ευρώ από τις καταθέσεις και ήδη είχε καταρρεύσει το χρηματιστήριο. Στις δυο Φεβρουαρίου πήγα στο Λονδίνο με στόχο να αντιστρέψω αυτή την πορεία και μίλησα με 250 χρηματιστές. Στις 3 Φεβρουαρίου, το χρηματιστήριο της Αθήνας ανέβηκε κατά 12-13%, και η τιμή των μετοχών πάνω από 20%. - ακριβώς λόγω της απήχησης που είχαν οι επαφές μου στο Λονδίνο.
Την επόμενη ημέρα, αφού ο υπουργός οικονομικών είχε καταφέρει να ανεβάσει το χρηματιστήριο και τις τιμές των μετοχών, ο Ντράγκι αποσύρει το waiver, την κατ' εξαίρεση αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση στις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών. Αυτό έδωσε τη χαριστική βολή στις τελευταίες.

-Είχε ζητήσει ήδη τον Ιανουάριο του 2015 ο Μάρτιν Σουλτς από τον Αλέξη Τσίπρα, ή από εσάς, την επιβολή των capital controls ως μέσο για το φρενάρισμα των εκροών;

-Δεν το γνωρίζω. Εγώ δεν συνάντησα ποτέ τον Σουλτς. Ούτε άλλοι ξένοι πολιτικοί μου μίλησαν καταρχάς γι αυτό. Η πρώτη σχετική κρούση από επίσημα χείλη ήταν εκείνη από τον Μπενουά Κερέ (σ.σ.: μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ) στα μέσα Απριλίου του 2015.

-Για να έρθουμε στα σημερινά: Πως κρίνετε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την αξιολόγηση - αγώνας κατά ανεμόμυλων;

-Εγώ δεν βλέπω να γίνεται κάτι διαφορετικό από εκείνο που συμβαίνει από το 2010. Κάθε φορά που η τρόικα θέλει να πληρώσει τον εαυτό της, να βάλει λεφτά από τη μια τσέπη της στην άλλη, δημιουργείται αυτός ο πανικός για το αν θα πάρουμε την επόμενη δόση. Παλιά μιλάγαμε για την επόμενη δόση, σήμερα για την αξιολόγηση - το ίδιο πράγμα είναι. Εγώ θεωρώ, ότι η πληρωμή αυτή θα γίνει, πως θα ονομάσουν, πως θα βαφτίσουν, πως θα το κουκουλώσουνε, είναι θέμα δημιουργικής αισθητικής εκ μέρους των δανειστών. Δεν βλέπω, γιατί να υπάρξει κάποια εμπλοκή, εκτός από μια θεωρία που έχω ακούσει πρόσφατα, ότι ο κ.Σόιμπλε έχει εισηγηθεί στην κ.Μέρκελ, για να χρησιμοποιήσω έναν ποδοσφαιρικό όρο, να βγάλει στη σέντρα τον κ.Σουλτς, προχωρώντας γοργά προς το grexit τον Ιούλιο, μόνο και μόνο για να αναγκάσει τον κ.Σουλτς να πάρει θέση. Δεν μπορώ να αξιολογήσω αυτή τη θεωρία. Εγώ θεωρώ ότι ο κ.Σόιμπλε έχει ειδικούς λόγους για το grexit που αφορούν τη σύγκρουση του Βερολίνου με το Παρίσι. Οι δανειστές μεταξύ τους διαφωνούν. Κάποια στιγμή πρέπει να πληρωθούν 4,2 δισ. στην ΕΚΤ - εγώ θεωρώ ότι θα πληρωθούν.


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντράγκι: Η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης θα συνεχισθεί φέτος 
 
 
σχόλια (23)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Απάτες ιδιωτικής πρωτοβουλίας. | 25/03/2017 21:00
  Αφήστε τα παραμύθια και τα ψέμματα ότι δήθεν υπάρχει περιορισμός κίνησης κεφαλαίων στις τράπεζες, εφόσον μετακινήθηκαν δύο (2) δισεκατομμύρια καταθέσεων από τον Ιανουάριο μέσα σε τρεις (3) μήνες, εκτός και αν πρόκειται πάλι για κομπίνες από τους λεβέντες επιχειρηματίες της οικονομίας της αγοράς. Φαίνεται ότι το όριο των 420 ευρώ την εβδομάδα αφορά μόνο τους οικονομικά δυστυχείς συνταξιούχους και υπαλλήλους.
  Σπύρος
  απάντηση10
   
   
  Εντώ Ελλάντα, εντώ Ελλάντα!! | 25/03/2017 15:51
  Αρπαξε να φας και κλέψε να' χεις! Και βεράντα στο Ακρόπολη και γκόμενα ιπτάμενη!
  αυτοί μωρέ μας αξίζουν!
  απάντηση00
   
   
  Πρεπει να επεμβει ο εισαγγελεας | 25/03/2017 09:58
  κανεις δεν υποχρεωσε τον κυριο αυτό να υπογραψει το εγγραφο.Μονος του πηρε την ευθυνη να κλεισουν οι τραπεζες και να σταματησει η οικονομια τον Ιουνιο.Εκτοτε ποσες επιχειρήσεις εκλεισαν ?Ο ανθρωπος αυτος αδιαφορησε για το δημοσιο συμφέρον και κανει ακομα δηλωσεις.
  Κομνηνος
  απάντηση00
   
   
  έγλημα εσχάτης προδοσίας | 24/03/2017 20:06
  Βαρουφάκης: «Τα λεφτά φτάνουν ως τη Δευτέρα» ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/07/2015 18:37 http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=719463 Όταν ο υπουργός οικονομίας προτρέπει τους καταθέτες να αδειάσουν τις τράπεζες μιας χώρας αυτό είναι έγλημα εσχάτης προδοσίας που κάποτε πρέπει να τιμωρηθεί .
  Γ. Πολίτης
  απάντηση10
   
   
  Κλαιω!!! Τόσο μεγάλο μυαλό | 24/03/2017 19:02
  Και το αφήσαμε να μας πέσει!! Eγώ όμως δεν είμαι αγνώμων!!! Σ΄αυτές τις εκλογές θα ψηφίσω Παίγνιον και Μέγα Νταουλιέρη δαγκωτό!
  Αυτή τη φορά θα τους ψηφίσω!
  απάντηση10
   
   
  Μα τι γοης!!! | 24/03/2017 18:58
  Και με το συμπάθειο, να σας λεω, να, μια μπαρούφα τόση μεγάλη! Γιατί είμαι και πολύ έτσι!
  Κι ο σανός ολόφρεσκος
  απάντηση00
   
   
  ομαδες εμπειρογνωμονων | 24/03/2017 18:12
  και ειδικων σαν τον ιδιο επικαλειται συνεχεια ο βαρουφακης. ειναι δυνατον κ χειλα να ασχολειστε με εναν ανθρωπο που ειναι παντελως ανικανος και ασχετος και χρηζει θεραπειας ομαδας εμπειρογνωμονων
  της ιατρικης επιστημης ?
  απάντηση00
   
   
  Anadiapragmatevsi ginete malon me alon tropo ke den to xerate? | 24/03/2017 17:01
  Kat archin den les sta mutra avton pu su echun danisi mechri tora ochi ke liga chrimata oti den thelis na ta dosis ke epipleon me tin idia anapnoi na zitas ki ala danika! Sto entometaxi idios les oti tin stigmi pu itheles "anadiapragmatevsi", ichane fygi apo tin Elada 11Dis.€ i trapezes adiazane me tachy rithmo. Tha perimenane i danistes na tis vrun adies se periptosi pu (itane siguri) pos den tha ichate ftasi se synfonia me tis paraloges idees sas?!
  bludicka
  απάντηση00
   
   
  ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΠΑΙΓΝΙΩΝ | 24/03/2017 14:54
  δλδ αν καταλαβαίνουμε καλά γνώριζε ο μεγάλος ότι θα κλείσουν οι τράπεζες με αυτά που έκανε από το τέλος Ιανουαρίου από Νταισελμπλουμ κ τα έκανε εν γνώσει των συνεπειών.Μα ποιά άλλη ομολογία χρειάζεται για να πάει ειδικό δικαστήριο κ να πληρώσει αυτός κ η παρέα του 90 δισ.?Τώρα πως ο ίδιος ενώ παραδέχεται ότι του το είχαν πει κυνικά πίστευε ότι δεν θα σταματούσε η παροχή ρευστότητας ΕΚΤ και θα παίζει παίγνια θα πρέπει να το απαντήσει ενώπιον των δικαστών για να τελειώνουμε με τις αυταπάτες των αρχάριων.
  PANOS 62
  απάντηση307
   
   
   
  Μπαρουφες | 24/03/2017 13:56
  Ερωτωνται ο πρυτανης του ΕΚΠΑ κ. Δημοπουλος και ο αρμοδιος εισαγγελεας ποτε, απο που και ποση αδεια εχει παρει ο φαιδρος αυτος"συναδελφος" ?Ποτε διδασκει στο παν/μιο και ποσο?Ποσα εισπραττει? Yπο στοχειωδεις κανονικες συνθηκες κρατους,ο πολιτικα ανυπαρκτος καθηγητισκος θα επρεπε να ειναι στο σπιτι του.Το βημα ,γιατι ασχολειται και ανανεωνει τετοια πολιτικα "βοθρολυματα" ?Ειναι και δειλος ψευτης.Οταν ηταν υπουργος,ποτε δεν μιλησε.Ας οψεται ο Ελληνκος Λαος ,που τον εβγαλε και πρωτο "βολευτη"!..
  Prof. Lysimachos
  απάντηση368
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Πού το θυμηθήκατε πάλι | 24/03/2017 11:56
  Αυτό το υπερτιμημένο μηδεννικό (με δύο νι, βέβαια) ?
  Hajduk
  απάντηση339
   
   
  ΤΡΕΛΟΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ | 24/03/2017 11:45
  Μόνο οι τρελοί σ΄αυτόν τον κόσμο μπορούν να πουν την αλήθεια. Ολοι οι υπόλοιπο δεν μπορούν να δεχτούν τίποτα διαφορετικό από αυτό που κατοχυρώνει τα προσωπικά συμφέροντα και δε χαλάει την ησυχία της πολυθρόνας. Οι καλοί δανειστές ενήργησαν νόμιμα και προστάτεψαν τη χώρα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή. Ο αντισυμβατικός Βαρουφάκης μας κατέστρεψε, που παρεπιμπτόντως δεν υπήρχε οικονομολόγος στο eurogroup επιπέδου Βαρουφάκη. Μόνο ο γλοιώδεις Νταισεμπλουμ και η παρέα του μας προστάτεψε και εξακολουθεί να μας προστατεύει μέσα απο μέτρα που προάγουν την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα και τη φτώχεια στη χώρα μας. Αυτά που απέρριψε ο τρελός Βαρουφάκης.
  aros
  απάντηση1226
   
   
  Ασυλία | 24/03/2017 10:24
  Αν δεν υπήρχε η ασυλία θάλεγε ο Βαρουφάκης αυτά που λέει, κι ακόμα περισσότερο θάκανε αυτά που έκανε?
  Μελάνιππος
  απάντηση297
   
   
   
  ..kos Baroufakis. | 24/03/2017 09:45
  ..Ta exoume ksanagrapsi,oti egine epi Kos Baroufaki,einai eunidiasmos gia poulous- kleidia politikous -stin EE.-Kati san, pos einai dynaton na mas bali xeri..na kserei "perisotera" autos apo tin"mikri" Ellada -pou emeis,sa dosame sas ftiaksame klt. sas "kateixame".. kai ksezigosame apo tous Othomanous pro ligou..!!O kos Baroufakis einai idieteri prosopikotita (Ellinas) basizete se gnoseis ..diabasmenos, epikairos ..tautoxrona yperano topikon kompleksikon idiologion..Aksios na antiprosopeusi to genos..diforoumeni i tautotita tis Elladas ..se polous kathreptizi ypodoulosi skepsis kai digmata katoterotitas..("megali" Ellada esy pou mporis kai ginis oikonomika "aneksartiti"kai lampsis arxetipika
  Apoekso
  απάντηση838
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Χωρις σωστες ερωτησεις μονο λαικισμος | 24/03/2017 09:10
  Το Bημα ως δημοκρατικη εφημεριδα σωστα δινει βημα σε ολες τις αποψεις Όμως για να εχει αξια πρεπει ο δημοσιογράφος να βαζει και τα σωστα ερωτήματα με γνωση του αντικειμενου ..Αλλοιως γινεται εκμεταλευση για λαικισμο με προσθετο κοστος ..Ετσι θα επρεπε ο πρ. υπουργος που θα στηριζε το πρόγραμμα χρηματοδότησης του πρ.Θεσαλλονικης στο εκτακτο μηχανισμο που πριν κριση ειχε χρησιμοποιηθεί μονο στον Κοσκοτα με ζημια 20 εκατ δολλαριων να ερωτηθει/], ποιοσ θα πληρωνε τη ζημια συνεχισης αναχρηματοδοτησης,τι εγγυήσεις ειχε η ΤΕ (Τον κινδυνο εχει η ΤΕ όχι η ΕΚΤστον ELA)ποσες καταθεσεις επρεπε να φυγουν ακομη ,θα επαιρναν τα χρηματα τους οσοι εμεναν?Επιπτωσεις εάν εφευγαν αλλα 70 δισ για οικονομια ?
  πρ.υπαλληλος ευρωσυστηματος
  απάντηση329
   
   
  Μπαρουφας και εσυ και αυτος | 24/03/2017 08:41
  Αγαπητε οπαδε των ,,Die Linke,,, χεστκ@με για για το τι λεει αυτο το UFO. Γραψε επιτελους κατι σοβαρο και ασε τα κομπλεξ σου.
  U F O
  απάντηση2519
   
   
  Ο Γιανης με ενα ν και χωρις μυαλο | 24/03/2017 08:39
  Αυτος ο τυπος προσπαθει να αποδειξει οτι ενα κι ενα δεν κανουν δυο. Σε μια νορμαλ χωρα, αυτος ο τυπος θα ηταν κατι σαν τον τρελο του χωριου. Στο Σουβλακισταν εγινε βουλευτης με τις περισσοτερες φηφους. Μετα ο αλλος τρελος του χωριου, η πρωθυπουργαρα μας, τον εκανε υπουργος οικονομικων για να εκβιασει τους ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ μας οτι θα τιναχτουμε στον αερα και θα τους ...πιτσιλισουμε με το αιμα μας. Και τωρα, αντι να του κανετε πραγματικη κριτικη, του δινετε βημα να λεει τις μπουρδες του. Σε μια κατα προσεγγιση νορμαλ χωρα, ο τυπος θα ηταν η σε ψυχιατρειο η στη φυλακη.
  sakis
  απάντηση5324
   
   
   
  ------------- | 24/03/2017 08:23
  Μετά το έγκλημα που διέπραξε σε βάρος του εθνικού συμφέροντος , εξακολουθoύν να μας ενδιαφέρουν οι αφηγήσεις του; Ο Χειλάς είναι δημοσιογράφος ή εγκληματολόγος ; Ποιός νοήμων άνθρωπος ασχολείται πλέον με τον Βαρουφάκη ;
  sz
  απάντηση5122
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων