Αναστάτωση προκλήθηκε την Πέμπτη από την αναπαγωγή συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη από το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η συνέντευξη ήταν πραγματική αλλά το «πρόβλημα» ήταν ότι είχε παραχωρηθεί και δημοσιευθεί από αυστραλιανό μέσο ενημέρωσης το 2012!

Μετά το τηλεγράφημα του ΑΠΕ η συνέντευξη έκανε την Πέμπτη το γύρο του Διαδικτύου.

«Η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στο οικονομικό ένθετο Business Spectator της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «The Australian», που αναπαράγεται σήμερα στον ελληνικό τύπο, δόθηκε και δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2012! Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που αναπαρήγαγε πρώτο τη συνέντευξη, ήδη προέβη στην αναγκαία διόρθωση» ανέφερε το απόγευμα ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Είχε προηγηθεί διορθωτική παρέμβαση του ΑΠΕ και tweet του κ. Βαρουφάκη.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο ανακοίνωσε ότι «ακυρώνεται το τηλεγράφημα με τίτλο «Αυστραλία: «Παραλογισμός» η απαίτηση της τρόικας για περαιτέρω συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, τονίζει ο Γ. Βαρουφάκης σε συνέντευξη στην εφημερίδα The Australian» που μεταδόθηκε στις 10.19, καθώς εκ παραδρομής του ανταποκριτή μας στην Αυστραλία μεταδόθηκε συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών που είχε δώσει στην εφημερίδα The Australian, τον Οκτώβριο του 2012».

«Χαίρομαι που ανακαλύψατε τη συνέντευξή μου με τον R. Gottliebsen. Αν αναφέρατε ότι δόθηκε τον Οκτώβριο του 2012, θα χαιρόμουν περισσότερο!» σημείωσε ο Υπουργός στο Twitter.