Την ικανοποίησή του για στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη και κατέδειξαν μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Γαλλία εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Η γαλλική επιχειρηματική εμπιστοσύνη στον κλάδο της μεταποίησης αυξήθηκε απροσδόκητα το Νοέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης σημείωσε άνοδο στις 99 μονάδες το Νοέμβριο από τις 98 μονάδες τον Οκτώβριο, όταν οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα παρέμενε στα στις 98 μονάδες.

«Τα αποτελέσματα αυτά κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο θα πρέπει να παγιωθούν τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Σαπέν στο πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται πως και η γερμανική επιχειρηματική εμπιστοσύνη αυξήθηκε απροσδόκητα το Νοέμβριο, υποδηλώνοντας ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ανακάμπτει. Συγκεκριμένα χθες το Ινστιτούτο Ifo ανακοίνωσε ότι ο μηνιαίος δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης σημείωσε άνοδο στις 104,7 μονάδες από τις 103,2 μονάδες τον Οκτώβριο, ύστερα από έξι συνεχόμενους μήνες υποχώρησης.