Tη μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας στον τομέα της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών και ενίσχυσης ψηφιακών δράσεων τόσο των νεοφυών όσο και των αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων συζήτησαν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Δένδιας με τον κ.NicklasLundblad,Διευθυντή Εταιρικών ΣχέσεωντηςGoogleστηνE.E.και με τον κ.Διονύση Κολοκοτσά,Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεωντης εταιρείας στην Ελλάδα σε συνάντηση που είχαν νωρίς το απόγευμα. Στη συνάντηση συζητήθηκε η Εθνική Στρατηγική για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ψηφιακή καινοτομία και συμφωνήθηκε η συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τηνGoogleγια τη διοργάνωσηworkshops.
Οι εκπρόσωποι τηςGoogleενημερώθηκαν για τις νομοθετικές δράσεις που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την ενθάρρυνση των καινοτόμων πρωτοβουλιών, που αποσκοπούν στην αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας. Επίσης, οι εκπρόσωποι τηςGoogleαναγνώρισαν ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας την υψηλή ποιότητα και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της.
Συζητήθηκε ακόμη η δραστηριότητα του «AllianceforGrowth», μιας πρωτοβουλίας με τη συμμετοχή ελληνικών και διεθνών εταιρειών διαφόρων κλάδων (μεταξύ των οποίων και ηGoogle), με στόχο την υποβολή προτάσεων για την ενίσχυση την ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δένδιας είχε συμμετάσχει στη συνάντηση εργασίας τουAllianceforGrowth, η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιούλιου στην Αθήνα.