«Η Κυβέρνηση έχει αποκοπεί από την πραγματική οικονομία. Η βιομηχανία της περιφέρειας βρίσκεται σε αδιέξοδο από την έλλειψη ρευστότητας και τη βαριά φορολογία».

Με αυτή τη δήλωση του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Αθανάσιος Σαββάκης εξέφρασε τον προβληματισμό των επιχειρηματιών της Βόρειας Ελλάδας για την κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την εξειδίκευση των μέτρων πολιτικής από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Δένδια
Οπως είπε μετά την ολοκλήρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) που έγινε παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Νίκου Δένδια στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς:
Τα δυο τελευταία χρόνια μας δίνεται η εντύπωση ότι η Κυβέρνηση στη δίνη των μνημονιακών της υποχρεώσεων και έχοντας ως αποκλειστικό στόχο την δημιουργία πλεονάσματος έχει αποκοπεί από την πραγματική οικονομία.
Έξοδος από την κρίση και ανάπτυξη δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς την επανεκκίνηση της εγχώριας βιομηχανίας, χωρίς την παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων και χωρίς την υλοποίηση νέων επενδύσεων.
Δυστυχώς, η πολιτική που ακολουθείται -ή μάλλον η απουσία πολιτικής- έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα δηλαδή τη συρρίκνωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων».
Οπως επισήμαναν οι βιομήχανοι της συμπρωτεύουσας στον υπουργό Ανάπτυξης «εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί θα καταλήξουμε να μην παράγουμε στην Ελλάδα παρά μόνον ελάχιστα προϊόντα με προφανείς ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομία της χώρας».
Σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη η παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, η μείωση της φορολογίας και του κόστους ενέργειας, όπως επίσης και οι ενισχύσεις λειτουργικών δαπανών για την περιφερειακή βιομηχανία, θα πρέπει ν’ αντιμετωπισθούν κατά προτεραιότητα από την Κυβέρνηση άμεσα, προκειμένου να βγούμε από την κρίση.