Tην ένταξη των προβλημάτων του ελληνικού εμπορίου στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε ο πρόεδρος του κόμματος κ.. Αλέξης Τσίπρας στο πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλη Κορκίδη σε συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί ενόψει της προσεχούς Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σύμπτωση απόψεων σε πολλά ζητήματα. Ο κ. Κορκίδης γνωστοποίησε στον κ. Τσίπρα τους άξονες του «οδικού χάρτη» του εμπορίου και παράλληλα τον ενημέρωσε σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εμπόριο και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα σήμερα, με έμφαση στα ζητήματα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τον ΟΑΕΕ, της υπερφορολόγησης, των κόκκινων δανείων, της χρηματοδότησης και της ρευστότητας των επιχειρήσεων.
Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, μετέφερε την ανησυχία και την αγωνία των μικρομεσαίων εμπόρων, που βλέπουν τις υποχρεώσεις τους να αυξάνουν συνεχώς, περιέγραψε την κατάσταση στην αγορά και παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις και τις προτάσεις του ελληνικού εμπορίου.

Παράλληλα, ήταν θετικός στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, επισημαίνοντας ότι συμπίπτει με την προ διετίας αντίστοιχη πρόταση της Συνομοσπονδίας. Ζήτησε τέλος από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την υποστήριξή του στο εγχείρημα του ορισμού, νομοθέτησης και προστασίας της εντός κρίσης μικρομεσαίας υπερχρεωμένης επιχείρησης.