Άμεσα αναλαμβάνει τα καθήκοντά της η νέα διοίκηση της πορτογαλικής τράπεζας Banco Espirito Santo (BES), ύστερα από πιέσεις των ρυθμιστικών αρχών της χώρας, αφού την περασμένη εβδομάδα οι κλυδωνισμοί της τράπεζας ταρακούνησαν όλες τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές.
Νέος επικεφαλής της BES τέθηκε ο οικονομολόγος Βίτορ Μπέντο, ο οποίος κλήθηκε να αντικαταστήσει τον επί 22 χρόνια διοικητή της πορτογαλικής τράπεζας Ρικάρντο Σαλγκάδο. Μαζί με τον κύριο Μπέντο, καθήκοντα θα αναλάβει και ο Ζοζέ Ζοάο Μορέιρα Ράτο Ονόριο ως Οικονομικός Διευθυντής, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν επικεφαλής του οργανισμού διαχείρισης δημοσίου χρέους της Πορτογαλίας.
Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη εβδομάδα η μετοχή της BES έκανε βουτιά κατά 36%, καθώς ο όμιλος Espirito Santo, που κατέχει σχεδόν το ένα τέταρτο της τράπεζας, δήλωσε αδυναμία να πληρώσει γραμμάτιά της.
Ο διορισμός της νέας διοίκησης μένει να επικυρωθεί από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 31 Ιουλίου. Επιπλέον, η Τράπεζα της Πορτογαλίας θα πρέπει να δώσει την τελική έγκριση για τα νέα στελέχη, καθώς η ρυθμιστική αρχή υποχρεούται να πιστοποιεί την καταλληλότητα των υπευθύνων όλων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας.