Ιδιαίτερα ελκυστικές είναι οι αποτιμήσεις των τιμών των μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο, μετά το τελευταίο πτωτικό κύμα. Αυτό αναφέρει η χρηματιστηριακή Wood & Company και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές μετοχές.

Επίσης, προτείνει ενίσχυση των θέσεων στις ελληνικές μετοχές και όσον αφορά το πολιτικό ρίσκο και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, θεωρεί ότι ακόμα και αν αυτό συμβεί, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου, ούτε το τέλος της ελληνικής ανάκαμψης.

Εξάλλου, τονίζει ότι «οι πολίτες ψηφίζουν διαφορετικά στις εθνικές εκλογές απ’ ότι στις ευρωεκλογές, και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί μόνος να σχηματίσει κυβέρνηση, ακόμα και αν κερδίσει».

Επιπλέον, σημειώνει πως η πολιτική ιστορία της Ελλάδας δείχνει ότι η αντιπολίτευση αλλάζει δραματικά ρητορική, όταν γίνεται κυβέρνηση. Ο οίκος αναγνωρίζει, πάντως, τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας.

Επίσης, αναφέρει ότι το ελληνικό story έχει ενισχυθεί τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς:

– Οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών έχουν καταστήσει τα ιδρύματα ισχυρότερα με τον δείκτη Core Tier I με βάση τις απαιτήσεις της Βασιλείας ΙΙΙ περίπου στο 12% καθώς και δείκτες Core Tier I με βάση την EBA άνω του 15%.

– Οι συνθήκες ρευστότητας έχουν βελτιωθεί, με πολλές τράπεζες, επιχειρήσεις, αλλά και το ελληνικό δημόσιο να βγαίνουν στις αγορές.

– Πλέον είναι ορατή η ανάκαμψη του ΑΕΠ και στο β΄τρίμηνο αναμένεται η πρώτη μέτρηση ανάπτυξης μετά από έξι χρόνια ύφεσης.