Στην ελληνική αγορά η δυναμική παρουσία της Mondelez, που προήλθε από τη συγχώνευση της Kraft Foods και της Cadbury, μετράει παρουσία πολλών δεκαετιών έχοντας αναπτύξει μια σημαντική δραστηριότητα στoν κλάδο της παραγωγής και εμπορίας τροφίμων, με αγαπημένα προϊόντα στις κατηγορίες της σοκολάτας, του καφέ, της τσίκλας, της καραμέλας, των μπισκότων και του τυριού κρέμα.
Στη Mondelez ζουν καθημερινά τις αξίες τους, άρρηκτα συνδεδεμένες με την κουλτούρα τους και την ιστορία τους. Η εμπορική μονάδα της εταιρείας στην Ελλάδα Mondelez BU Greece έχει ως κύριο μέλημα την εμψύχωση των εργαζομένων της μέσα από κάθε δραστηριότητα έτσι ώστε να αποκτά νόημα η εργασία τους και να νιώθουν υπερηφάνεια. Οταν η εταιρεία μετονομάστηκε από Kraft Foods σε Mondelez, δημιουργήθηκε από όλους τους εργαζομένους ένας τεράστιος καμβάς χειροτεχνίας όπου χρησιμοποιήθηκαν διάφορα υλικά crafting, όπως χρώματα, δακτυλομπογιές, υφάσματα, κουμπιά, lego και εταιρικά προϊόντα, ο οποίος έκτοτε κοσμεί τον χώρο υποδοχής των κεντρικών γραφείων.
Εχοντας θεσπίσει ένα καλά δομημένο πλαίσιο της αναγνώρισης, της συνεισφοράς, της εξαιρετικής προσπάθειας και της πολύχρονης συνεργασίας, η εταιρεία επιβραβεύει τους εργαζομένους της και τους λέει έμπρακτα «ευχαριστώ» μέσω πολυάριθμων βραβείων. Ενα από αυτά, η βράβευση των ανθρώπων της που «κάνουν τη διαφορά» στην καθημερινή τους εργασία με έπαθλο την παρακολούθηση των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Επιπλέον, ένας από τους βασικούς στρατηγικούς στόχους της Mondelez είναι η συνεχής ανάπτυξη των ταλέντων και ικανοτήτων των ανθρώπων της αλλά και η διά βίου μάθηση. Ετσι ανάμεσα σε άλλες ενέργειες διοργανώνει δύο εβδομάδες εκπαίδευσης (Growing Here Week 1 & 2) για όλους τους εργαζομένους και χρηματοδοτεί μεταπτυχιακές σπουδές (έξι εργαζόμενοι) κάθε χρόνο.
Ταυτόχρονα η εταιρεία έχει ως προτεραιότητα τη συνεχή βελτίωση της εξισορρόπησης της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των εργαζομένων της παρέχοντας διευκολύνσεις όπως υπηρεσίες στεγνού καθαρισμού, πλυσίματος αυτοκινήτου (με παραλαβή και παράδοση στα γραφεία) και εστιατορίου με επιδότηση του μεσημεριανού φαγητού. Αξίζει ακόμη να αναφερθεί η προτροπή προς τους εργαζομένους να μην οργανώνουν συναντήσεις που ξεκινούν μετά τις 17.00 και να μην ανταλλάσσουν ηλεκτρονική αλληλογραφία μετά τις 19.00.
Η υγεία και η ευεξία των εργαζομένων της αποτελούν επίσης βασική μέριμνα της εταιρείας. Ετσι, π.χ., ο χώρος του ιατρείου μεταμορφώθηκε σε περιβάλλον spa και περίπου 80 εργαζόμενοι απήλαυσαν ένα μισάωρο μασάζ. Τα κεντρικά γραφεία και τα γραφεία στη Θεσσαλονίκη διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένα γυμναστήρια, η χρήση των οποίων είναι δωρεάν, ενώ ένα επαγγελματικό τραπέζι πινγκ πονγκ τοποθετήθηκε στον κήπο των κεντρικών γραφείων για τους λάτρεις του αθλήματος.
Οι κοινωνικές δράσεις της εταιρείας αποτελούν έναν ακόμη στρατηγικό στόχο της και λαμβάνουν χώρα διαρκώς. Αυτές υλοποιούνται και με τη συμβολή εθελοντών εργαζομένων της, οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Περισσότεροι από 200 υπάλληλοι συμμετείχαν στην προετοιμασία και διανομή σάντουιτς για το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, ενώ οι εργαζόμενοι προετοίμασαν και χριστουγεννιάτικα γλυκά τα οποία αντήλλαξαν και αγόρασαν οι ίδιοι και το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε διπλασιάστηκε από την εταιρεία και έγινε δωρεά σε είδος στο Ιδρυμα Παίδων Πεντέλης.

Λευτέρης Χαλουλάκος: Μια όμορφη ομάδα που αντιμετωπίζει μαζί τις προκλήσεις
Διευθύνων σύμβουλος στη MondelezHellas
Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος για την πρωτιά στο Great Place to Work, ακριβώς όπως αισθάνονται αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι της Mondelez στην Ελλάδα. Κερδίσαμε την πρώτη θέση και το γιορτάζουμε. Στην ουσία γιορτάζουμε αυτό που η διάκριση πιστοποιεί και που εμείς βιώνουμε κάθε μέρα: άριστο εργασιακό κλίμα σε ένα περιβάλλον όπου μπορούμε να ονειρευόμαστε, να πετυχαίνουμε, να μοιραζόμαστε και να δημιουργούμε.
Η πρώτη θέση της Mondelez στο Great Place to Work αυτή τη χρονιά είναι η αναγνώριση των προσπαθειών των ανθρώπων μας –η πίστη τους στο όραμά μας, το πάθος τους για δημιουργία και καινοτομία, καθώς και η δίψα τους για ανάπτυξη, εξέλιξη και συνεισφορά στην «οικογένεια» της Mondelez.
Μετά τη συγχώνευση Kraft-Cadbury η Mondelez έχει να επιδείξει τρία συνεχόμενα χρόνια (2011-2013) ανάπτυξης στην Ελλάδα της κρίσης. Ελάχιστες εταιρείες του μεγέθους μας πλησιάζουν μια τέτοια απόδοση. Σημασία όμως δεν έχει μόνο τι επιτυγχάνεις αλλά και πώς το επιτυγχάνεις. Η πρωτιά στο Great Place to Work αναδεικνύει τη συνταγή της μαγικής επιτυχίας μας. Μία κουταλιά εμπιστοσύνη, μία κουταλιά πάθος, μία κουταλιά συντροφικότητα, δύο κουταλιές ταλέντο, και με αυτά μπορείς να φτιάξεις τις καλύτερες σοκολάτες, τσίκλες, καραμέλες, μπισκότα, καφέδες και ό,τι άλλο βάλεις στο μυαλό σου.
Είμαστε μια όμορφη ομάδα που αντιμετωπίζει μαζί τις προκλήσεις και τις αξιοποιούμε με θετικότητα. Σχεδιάζουμε μαζί νέα όνειρα, νέους στόχους και κατακτούμε νέες κορυφές κάθε μέρα. Μοιραζόμαστε ικανοποίηση, χαρά και επιβράβευση από όλους για την προσπάθεια όλων. Αλλά και συνεισφέρουμε στους συνανθρώπους μας και στην κοινωνία με εθελοντισμό. Ευχαριστούμε για το βραβείο Great Place to Work και προσπαθούμε να πάμε ακόμη ψηλότερα, να είμαστε «the Great Place to Dream.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ