«Ανακατεύεται η τράπουλα» στο λιανεμπόριο της Βορείου και Κεντρικής Ελλάδας μετά από τη συμφωνία δικαιοχρησίας που υπέγραψε ο νέος – μόλις λίγων ημερών -ιδιοκτήτης της αλυσίδας Αρβανιτίδης ΑΕ, η εταιρεία Κaripidis Bros με τον όμιλο Μαρινόπουλου.
Μετά από συζητήσεις περίπου 6 μηνών μεταξύ των στελεχών της Μαρινόπουλος ΑΕ και της Karipidis, τελικώς η συμφωνία έκλεισε και ανακοινώθηκε σήμερα το βράδυ. Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν έλεγαν χαρακτηριστικά ότι «μ΄ αυτή την προοπτική εξαγόρασε την Αρβανιτίδης η εταιρεία Karipidis».
Πηγές του ομίλου Μαρινόπουλου μιλώντας προς «Το Βήμα» ανέφεραν πως υπολογίζουν ότι από την προαναφερόμενη συμφωνία η Μαρινόπουλος ΑΕ θα κερδίσει πωλήσεις ως και 200 εκατ. ευρώ ετησίως, γεγονός που θα της επιτρέψει να υπερβεί τα 2 δις ευρώ.

Πρόσθεταν ακόμη ότι το δίκτυο της Αρβανιτίδης δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά –εκτός από 4 ή 5 περιπτώσεις –με το υπάρχον δίκτυο της Μαρινόπουλος, ενώ αντιθέτως θα ενταθεί ο ανταγωνισμός με την Μασούτης ΑΕ, δεδομένου ότι πολλά από τα καταστήματα της εξαγορασθείσης εταιρείας βρίσκονται σχεδόν «απέναντι» από του μεγαλύτερου λιανεμπόρου της Βορείου Ελλάδος.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η Μαρινόπουλος ΑΕ η σχετική συμφωνία αφορά στο σύνολο του δικτύου των 149 καταστημάτων της Αρβανιτίδης Α.Ε., το οποίο πλέον θα λειτουργεί υπό καθεστώς δικαιοχρησίας, με τα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας να μετονομάζονται άμεσα σε Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express, «αναβαθμίζοντας πλήρως την εικόνα και την οργάνωσή τους».
Σε ό,τι αφορά την αποθήκη που λειτουργεί η Αρβανιτίδης Α.Ε. στη Βέροια, εφεξής θα τροφοδοτεί τα καταστήματα του δικτύου με νέα γκάμα προϊόντων, στα οποία θα περιλαμβάνονται και τα προϊόντα με σήμα «Carrefour».
Κι όπως επισημαίνεται η συμφωνία franchise με την Αρβανιτίδης Α.Ε. υπεγράφη από τη Μαρινόπουλος Α.Ε. «στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί για την ενδυνάμωση της παρουσίας της στη λιανική και την ενίσχυση της ηγετικής της θέσης στην αγορά με τη λειτουργία του μεγαλύτερου λιανεμπορικού δικτύου στην Ελλάδα. Μέσω της Αρβανιτίδης Α.Ε., η Μαρινόπουλος Α.Ε. ισχυροποιεί γεωγραφικά τη θέση της στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ θα αυξήσει σημαντικά τον τζίρο της, τροφοδοτώντας με προϊόντα της τα 149 καταστήματα της Αρβανιτίδης Α.Ε.».