Σύσκεψη με τους Υπουργούς Παιδείας κ.Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλοκαι Υγείας κ.Άδωνι Γεωργιάδη έγινε το πρωί της Τρίτης στο γραφείο τού Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ.Χρήστο Σταϊκούρα.
Οι τρεις υπουργοί ανακοίνωσαν τους τομείς που θα διατεθούν 17,3 εκατ. ευρώ που προέρχονται από εγκληματικές ενεργείες κατά του ελληνικού Δημοσίου.

Τα χρήματα που έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαρισμό της ΤτΕ θα διανεμηθούν σε ανασφάλιστους, μαθητές και φοιτητές:

-Συνολικά 13 εκατ ευρώ θα διατεθούν σε ανασφάλιστους που πρέπει να υποβληθούν σε τακτικό χειρουργείο δημιουργώντας έναν λογαριασμό στον ΕΟΠΥΥ από τον οποίο θα πληρώνονται τα νοσοκομεία

-Από τα υπόλοιπα 4 εκατ ευρώ που θα δοθούν στην παιδεία τα 2 εκατ ευρώ θα διατεθούν για βοήθημα στέγασης σε 3.000 φοιτητές και τα υπόλοιπα χρήματα για υπολογιστές σε τυφλούς μαθητές.

Τα 17,3 εκατ. ευρώ κατατέθηκαν στον ειδικό λογαριασμό που είχε ανοιχθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος για τη συγκέντρωση ποσών που αποτελούν προϊόντα εγκληματικών ενεργειών κατά του ελληνικού Δημοσίου. Και προέρχονται κυρίως από τους κατηγορουμένους από την υπόθεση με τις μίζες για τα εξοπλιστικά.
Σε επιστροφή μέρους των χρημάτων έχουν προχωρήσει οι παρακάτω:
– Αντώνης Κάντας, 9.821.298 ευρώ.
– Γιώργος Καμάρης, 7.352.222 ευρώ. Κατηγορείται για την υπόθεση του οπλικού συστήματος Tor Μ1.
– Ενας ακόμη κατηγορούμενος ο οποίος κατέθεσε ποσό ύψους 219.005 ευρώ, τα οποία προήλθαν από μίζες.