Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter έκανε πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η μετοχή ξεκίνησε με τιμή εισαγωγής 26 δολάρια, εκτινάχθηκε όμως στα 45 δολάρια λίγο πριν από τα μέσα της συνεδρίασης. Αυτό σημαίνει ότι η χρηματιστηριακή αξία της υπηρεσίας ξεπέρασε τα 31 δισ. δολάρια.

Η μετοχή έκλεισε στα 44,9 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 73%.

Το Twitter σχεδίαζε να εισαγάγει 70 εκατομμύρια μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κάτι που θα του επέτρεπε να αυξήσει τα έσοδα του στο ποσό του 1,82 δισ. δολαρίων.

Μάλιστα, προβλέπεται πρόσθετο δικαίωμα εισαγωγής 10.500.000 μετοχών οι οποίες θα μπορούν να προσφερθούν εντός 30 ημερών, ανεβάζοντας στα 2,1 δισ. δολάρια το συνολικό δυνητικό ποσό που μπορεί να αντλήσει η εταιρεία διαχείρισης του δημοφιλούς ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με εκθέσεις ξένων, αλλά και Ελλήνων χρηματιστηριακών αναλυτών η τιμή εισαγωγής του Twitter στην Wall Street ήταν υψηλή. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της N. Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ κ. Ν. Χρυσοχοΐδη η τιμή εισαγωγής των 26 δολαρίων ήταν υψηλή, καθώς συγκρινόμενη με τις μετοχές ομοειδών εταιρειών όπως του Facebook, της Υahoo και της Google αποτιμάται με υψηλότερους πολλαπλασιαστές. Ταυτόχρονα οι αναμενόμενες χρηματοροές του Twitter για τα επόμενα χρόνια δεν αποτιμώνται στο παρόν (σήμερα) στα υψηλά επίπεδα κεφαλαιοποίησης που οδηγεί η τιμή εισαγωγής, αλλά στο μισό.