Στη μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο, την Anuga 2013, μαγείρεψε για την Ελλάδα ο όμιλος Aldemar, σε συνεργασία με τον ΟΠΕ.

Στην έκθεση που ολοκληρώθηκε στις 9 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Koelnmesse της Κολωνίας, η ελληνική παρουσία είχε περίπτερο έκτασης 3.000 τ.μ. και φιλοξένησε μία από τις μεγαλύτερες εθνικές αποστολές της διοργάνωσης, με 180 και πλέον εκθέτες από όλη τη χώρα, εκπρόσωποι δέκα εμπορικών επιμελητηρίων και τεσσάρων περιφερειών (Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κρήτης).

Με όχημα το «Greece on a Dish» και σε συνεργασία με τον ΟΠΕ, η μαγειρική ομάδα του Ομίλου Aldemar Hotels με επικεφαλής τον Σεφ Ευάγγελο Αγάλου επιμελήθηκε της δημιουργίας, της μαγειρικής και της παρουσίασης των μενού από τις κουζίνες τεσσάρων γαστρονομικών περιοχών της χώρας, με τη χρήση προϊόντων των ελλήνων εκθετών.

«Δημιουργούμε θετική εικόνα για τη χώρα και –κυρίως – βιώσιμες ευκαιρίες στον τουρισμό, αλλά και σε όλο το πλέγμα δραστηριοτήτων το οποίο τον περιβάλλει (παραγωγή, υπηρεσίες, εξαγωγές)», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος και πρόσθεσε ότι «για πέμπτη συνεχή χρονιά (είτε με το όχημα του Sympossio, είτε μέσα από δημιουργικές συνέργειες, όπως της συγκεκριμένης με τον ΟΠΕ) ο Όμιλος και οι άνθρωποί του υπηρετούν μετά πάθους το όραμα της προώθησης της Ελλάδας, των προϊόντων της και του γαστρονομικού της πολιτισμού».