από metereologos.gr
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
 

Ενημέρωση για τα εκκαθαριστικά από την ΓΓΠΣ

Στοιχεία για εισόδημα και ΦΑΠ
Ενημέρωση για τα εκκαθαριστικά από την ΓΓΠΣ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 2013 καθώς και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011 και 2012 από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, όπως υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του την Κυριακή, το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ θα ακολουθήσουν την επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες», και, στη συνέχεια, τις επιλογές «Υποβολή δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος Ε1» και «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9», ώστε να μπορούν να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά που τους έχουν αποσταλεί.

Οι άμεσοι, απευθείας σύνδεσμοι είναι: https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/index.jsp για το ΦΕΦΠ και
https://www1.gsis.gr/webtax3/etak/faces/index.jspx για το ΦΑΠ.

Δεδομένου πως μερικά εκκαθαριστικά σημειώματα με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής πρώτης δόσης την 30η Αυγούστου είναι σε διαδικασία αποστολής, αλλά και επειδή ενδέχεται κάποιοι φορολογούμενοι να βρίσκονται μακριά από τη δηλωμένη διεύθυνση αλληλογραφίας τους, το υπουργείο υπενθυμίζει την εναλλακτική δυνατότητα ενημέρωσης και πληρωμής, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

Τα στοιχεία που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί η εξόφληση των υποχρεώσεων στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ είναι οι κωδικοί πληρωμής (που αντιστοιχούν σε βεβαιωμένες οφειλές ΔΟΥ) και τα ποσά πρώτης δόσης ή ολικής εξόφλησης.


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εφορία 100.000 φορολογούμενοι για διευκρινίσεις 
Φοροτεχνικοί:Ζητούν παράταση της καταγραφής αγροτεμαχίων στο Ε9 
Απεστάλη και η 12η παρτίδα εκκαθαριστικών της εφορίας 
Υποχρεωμένες οι τράπεζες να δέχονται τα εκκαθαριστικά του taxisnet 
 
 
σχόλια (2)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  μη εμφανηση χρεους της συζυγου στην εκτυπωση σημειωματος για πληρωμη Φ.Α.Π. | 31/08/2013 16:53
  Λογω καθηστερισης παραλαβης σημειωματων για ΦΑΠ 11-12 και την υποχρεωση πληρωμης εως 30-8-2013,εκτυπωσα σημειωματα για πληρωμη Φ.Α.Π. οικ.ετους 2011
  Ανώνυμος / η
  απάντηση50
   
   
  Πιστωτικά εκκαθαριστικά | 25/08/2013 23:00
  Γιατί δεν εμφανίζοναι ως εκκαθαρισμένες οι δηλώσεις με υψηλά πιστωτικά υπόλοιπα; Έχουν κατατεθεί τα πρωτότυπα δικαιολογητικά, έχει γίνει έλεγχος με φυσική παρουσία στην εφορία και έχει περάσει ήδη δίμηνο. Μήπως γνωρίζει κάτι κάποιος; Δεν περιμένω να λάβω την επιστροφή, αλλά ούτε ενημέρωση, έτσι για ξεκάρφωμα;
  Κι άμα έχεις πιστωτικό;
  απάντηση145
   
-