Πάνω από 2.000 επισκέπτες παρακολούθησαν το «Spetses Classic Yacht Race 2013», που πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά, από τις 13 έως τις 16 Ιουνίου στις Σπέτσες, με διοργανωτές αγώνα τον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος και φιλοξενίας το ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel. Στη Regatta των Σπετσών συμμετείχαν 65 σκάφη από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τα πληρώματα να αριθμούν συνολικά τα 400 άτομα. Τα σκάφη αγωνίστηκαν στις κατηγορίες Κλασσικών Σκαφών (Κατηγορία Α’ και Κατηγορία Β’ και Spirit of Tradition), Παραδοσιακών Σκαριών (Ελληνικά Καΐκια και Παραδοσιακά Σκαριά) και Λατινιών.

Τη σημασία της διοργάνωσης για το νησί τόνισε ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης, ενώ μέρος των εσόδων του Spetses Classic Yacht Race 2013 θα διατεθεί για την ανακατασκευή και την αναστήλωση των κωπηλατικών λεμβών της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών. Για τον ίδιο σκοπό θα διατεθεί και μέρος των εσόδων από την πώληση του αριθμημένου συλλεκτικού ρολογιού «Regatta» που δημιουργήθηκε και διατέθηκε από τον επίσημο χρονομέτρη του αγώνα Folli Follie. Ο αγώνας τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και αρωγοί του ήταν το «Μουσείο Μπουμπουλίνας» και η «Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών».
Στο πλαίσιο της χορηγίας στο Spetses Classic Yacht Race 2013, η Folli Follie φιλοξένησε 15μελή δημοσιογραφική αποστολή από την Κίνα, σε μια ευρύτερη προσπάθεια προβολής της Ελλάδα στην ασιατική αγορά. Η εταιρία κάλεσε τα μεγαλύτερα κινεζικά τηλεοπτικά δίκτυα και έντυπα στην Ελλάδα, για να καλύψουν τη Regatta συμμετέχοντας επίσης σε ένα στοχευμένο πρόγραμμα σε Αθήνα και Σπέτσες, κατά τη διάρκεια του οποίου συνάντησαν την υπουργό Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη.
Στο φετινό Spetses Classic Yacht Race 2013 αγωνίστηκε για πρώτη φορά σκάφος με πλήρωμα πέντε Χρυσούς Ολυμπιονίκες. Το παραδοσιακό καΐκι «Αφρόεσσα» ναυπηγήθηκε στην Κοιλάδα από ντόπιους τεχνίτες το 2006 και σε αυτό αγωνίστηκαν ο Χρυσός Ολυμπιονίκης στη Ρώμη το 1960, τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, με τους επίσης Χρυσούς Ολυμπιονίκες από την ίδια διοργάνωση, Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γιώργο Ζαΐμη, την ελληνίδα Χρυσή Ολυμπιονίκη στην Αθήνα το 2004, Σοφία Μπεκατώρου και την κινέζα Χρυσή Ολυμπιονίκη στο Λονδίνο το 2012 Lijia Xu, οι οποίοι βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους στον αγώνα από τον αντιπρόεδρο Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας (ISAF), αντιπρόεδρο Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και Μέλος της Επίτιμης Επιτροπής του «Spetses Classic Yacht Race 2013» κ. Γιώργο Ανδρεάδη.
Οι νικητές ανά κατηγορία:
ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α’
1. FLAMINGOΑ. ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ
2. GLARAMARAΣ. ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ
3. STEELHEAD Δ. ΠΑΝΤΕΛΕΜΟΝΙΤΗΣ
ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΣΚΑΦΗ Β’
1. NAVISA Ν. ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ / Π. ΛΙΒΑΣ
2.TINCANOΑ. ΒΟΡΔΩΝΗΣ
3. ESCAPADEΣ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΣΚΑΦΗ SPIRIT OF TRADITION
1. ISABELLA Γ. ΚΟΒΑΣ /Κ. ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ
2. BOLERO Λ.ΠΟΛΕΜΗΣ
3. ALEXANDRA Ι. ΜΑΡΟΥΛΑΚΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙΚΙΩΝ- AEGEAN CLASSIC SCHOONERS
1.ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΗΣΠ. ΜΑΘΙΟΣ
2.ΑΛΚΜΗΝΗΝ. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ
3.ΑΙΟΛΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ ΑΣΗΜΑΚΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ / Ν. ΜΟΣΧΟΝΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΚΑΡΙΑ
1. ILIOPOTISSA Ν. ΔΑΡΟΥΚΑΚΗΣ
2. ΑΘΗΝΑ Κ.Π. ΓΟΥΖΕΛΗ
3. ΝΟΤΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Α. ΣΤΡΑΤΟΣ
ΛΑΤΙΝΙΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΛΕΜΒΟΙ
1. AROKALI Π. ΠΑΠΑΔΕΑΣ
2. ΛΙΖΕΤ Π. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
3. ΝΗΡΙΗΣ Θ. ΚΑΛΑΜΑΣ