Tη συμμετοχή 350 ξενοδοχείων στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» μέχρι το τέλος του 2013 έχει θέσει ως στόχο το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ). Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί 67 ξενοδοχεία, ενώ προβλέπεται ότι το πρόγραμμα θα προσφέρεται σε 1.000 ξενοδοχεία την ερχόμενη τριετία. Μέσα στο 2013 θα έχουν υπογραφεί ακόμη δέκα Τοπικά Σύμφωνα «Ελληνικό Πρωινό» (ΤΣΕΠ), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 18, σημειώνει ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γ. Τσακίρης.
Τα πρώτα οκτώ ΤΣΕΠ, η Μεσσηνία από την Πελοπόννησο, ο Βόλος – Πήλιο από τη Θεσσαλία, η Χαλκιδική από τη Μακεδονία, η Λέσβος από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η Σαντορίνη και η Νάξος από τις Κυκλάδες και η Ρόδος με την Κω, από τα Δωδεκάνησα, παρουσίασαν τα προϊόντα τοπικών παραγωγών που περιλαμβάνονται στο πρωινό της περιοχής, καθώς και εδέσματα που εντάσσονται στο πρωινό του προορισμού, στο περίπτερο του ΞΕΕ στο πλαίσιο της 8ης HORECA.
Το περίπτερο εγκαινίασε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία για το «Ελληνικό Πρωινό» πρόκειται να προσδώσει ώθηση στο Brand της Ελλάδας, ενώ όραμα του Επιμελητηρίου είναι το πρόγραμμα να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ τουρισμού και τοπικής παραγωγής στη χώρα. «Επενδύοντας στα τοπικά προϊόντα αναδεικνύουμε τον γαστρονομικό πολιτισμό κάθε τόπου που συμμετέχει ενεργά στη ταυτότητά του, αλλά και συμβάλλουμε στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος», τόνισε ο επικεφαλής του προγράμματος και μέλος του Δ.Σ. του ΞΕΕ κ. Γ. Πίττας.
Φόρουμ Επιμελητηρίων

Εν τω μεταξύ Φόρουμ πέντε Επιμελητηρίων διοργανώθηκε στα πλαίσια της HORECA, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης και την ενδυνάμωση της προσέλκυσης επισκεπτών στην Ελλάδα. Στο φόρουμ συμμετείχαν το Ελληνοκινεζικό, Ελληνοϊταλικό, Ελληνοτουρκικό, Ελληνοβραζιλιανικό και Ελληνοκαναδικό επιμελητήριο, καθώς αφορούν σε χώρες ιδιαίτερου ενδιαφέροντος τόσο για την προσέλκυση επισκεπτών –τουριστών, όσο και για συνέργιες και συνεργασίες που μπορούν να αναπτυχθούν από πλευράς των μεσογειακών χωρών προς τις μεγάλες και αναδυόμενες αγορές της Κίνας και της Βραζιλίας.