«Καθοριστικός παράγοντας» για την ικανοποίηση της αυξημένης ζήτησης που προβλέπεται εφέτος από τη Ρωσία και την Ουκρανία, θα είναι «η έγκαιρη και έμπρακτη ενίσχυση των ελληνικών Προξενείων, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον μεγαλύτερο όγκο αιτημάτων για χορήγηση θεωρήσεων», τονίζει ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Mouzenidis Travel κ. Γ. Μασμανίδης.

Με βάση τα στοιχεία του ταξιδιωτικού ομίλου Mouzenidis Group οι προκρατήσεις από τη Ρωσία για ελληνικούς προορισμούς παρουσιάζουν αύξηση έως και 400% τη φετινή χρονιά. Την ίδια ώρα ο ταξιδιωτικός οργανισμός, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών, επιχειρεί μέσω ειδικών προσφορών την ενίσχυση των πωλήσεων πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι συνηθίζεται στη ρωσική αγορά. «Οι προκρατήσεις για ελληνικούς προορισμούς εμφανίζουν αύξηση έως και 400% αυτό το διάστημα, κυρίως από τη ρωσική, την ουκρανική και την αγορά της Λευκορωσίας και μολονότι οι κρατήσεις αυτές αντιπροσωπεύουν έναν μικρό σχετικά αριθμό σε σχέση με το σύνολο των ετήσιων κρατήσεων, δείχνουν μία ισχυρά ανοδική τάση», αναφέρει ο κ. Μασμανίδης. Ο ίδιος προσθέτει ότι τα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται ο όμιλος «κάνουν ειδικές προσφορές ως 35% για κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτήν την περίοδο με στόχο να προσφέρουν ισχυρά κίνητρα στους πελάτες και να τους παρακινήσουν να μπουν στη διαδικασία κράτησης από τώρα». Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας η ανταπόκριση είναι πολύ ενθαρρυντική, στοιχείο που αποτελεί νέο δεδομένο ειδικά για τη ρωσική αγορά που συνηθίζει να κάνει κρατήσεις αργότερα μέσα στον χρόνο.
Εν τω μεταξύ για το 2013 η εταιρία διευρύνει το δίκτυο με νέους προορισμούς στη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία. Στο πλαίσιο αυτό συνδέει απευθείας τη Μόσχα με τη Ζάκυνθο και τη Δυτική Πελοπόννησο (Αραξος), τριπλασιάζει τις απευθείας πτήσεις για Κέρκυρα και Ρόδο, ενώ διπλασιάζονται οι πτήσεις για την Κρήτη. Επίσης συνδέει απευθείας τη Θεσσαλονίκη με τις πόλεις Αρχάγγελσκ, Αστραχάν, Μπριάνσκ, Καλίνινγκραντ, Σταυρούπολη, Ούφα και Τσελιάμπινσκ, τη Ρόδο με το Κρασνοντάρ, την Κρήτη και την Κέρκυρα με το Ορενμπουργκ, καθώς και το Περμ, το Γιεκατερίνεμπουργκ και τη Σαμάρα με την Κέρκυρα, ενώ διπλασιάζει τις πτήσεις από Σαράτοφ και Καζάν προς Θεσσαλονίκη. Από Ουκρανία, συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις πόλεις Λουγκανσκ και Ζαπορόζιε και διπλασιάζει τις πτήσεις από Χάρκοβο και Λβοφ προς Θεσσαλονίκη. Από Λευκορωσία συνδέει Δυτική Πελοπόννησο, Ζάκυνθο, ενώ συνεχίζονται οι πτήσεις για Κέρκυρα. Από Μολδαβία εντάσσεται το Κισινέβ, ενώ συνδέεται η Ρίγα της Λετονίας και η Πράγα με Θεσσαλονίκη και ξεκινούν λεωφορειακές συνδέσεις με το Βουκουρέστι και το Βελιγράδι.