Στην ανάγκη να υπάρξει καλύτερος συντονισμός των συναλλαγματικών πολιτικών σε διεθνές επίπεδο εστίασε ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στο αυστριακό περιοδικό Profil.

Ο Ρεν υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού εντός του G7, του G20 και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την αποφυγή πιθανώς καταστροφικών συνεπειών στο παγκόσμιο εμπόριο από ανταγωνιστικές υποτιμήσεις. «Αναγνωρίζω τους κίνδυνους από τις ανταγωνιστικές υποτιμήσεις.Προειδοποιήσαμε πρόσφατα την ιαπωνική κυβέρνηση σχετικά με τα αντίστοιχα βήματα προς την υποτίμηση του γεν», είπε ο Ρεν, προσθέτοντας πως απαιτούνται μεταρρυθμίσεις στο διεθνές νομισματικό σύστημα προκειμένου να αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στο διεθνές εμπόριο.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις σημείωσε πως ένα ανατιμημένο ευρώ θα είχε αρνητικό αντίκτυπο κυρίως για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, ενώ οι Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία και Φινλανδία θα αποδεικνύονταν πιο ανθεκτικές σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.