από metereologos.gr
Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
 
 

Ελεγχος και πόθεν έσχες σε όσους αμείβονται από το Δημόσιο

Δεν εξαιρούνται υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και βουλευτές - Τι προβλέπει η απόφαση των υπουργών Στουρνάρα - Μανιτάκη
Ελεγχος και πόθεν έσχες σε όσους αμείβονται από το Δημόσιο
Από τη νέα απογραφή και τη διασταύρωση στοιχείων δεν εξαιρούνται οι υπουργοί, οι γενικοί γραμματείς και οι συνεργάτες των βουλευτών.
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ευρεία επιχείρηση διασταύρωσης στοιχείων ώστε να εντοπιστεί ο ακριβής αριθμός των αμειβόμενων από το Δημόσιο φυσικών προσώπων και κυρίως εκείνων οι οποίοι αποφεύγουν να δηλώσουν τα εν λόγω εισοδήματα, ξεκινά η κυβέρνηση όπως προκύπτει από κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη.

Σύμφωνα με την απόφαση ως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 θα πρέπει να απογραφούν οι εξής κατηγορίες φυσικών προσώπων που μισθοδοτούνται από το Δημόσιο:

-Τα μέλη της Κυβέρνησης και οι υφυπουργοί, καθώς και οι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς.

- Το προσωπικό της Βουλής και οι Ειδικοί και Επιστημονικοί Συνεργάτες των Βουλευτών.

-Τα φυσικά πρόσωπα που απασχολούνται στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με οποιουδήποτε τύπου σύμβαση έμμισθης εντολής, μίσθωσης έργου ή
παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών.

-Τα φυσικά πρόσωπα που δεν αποτελούν τακτικό ή έκτακτο προσωπικό των φορέων αλλά λαμβάνουν αποδοχές ή αμοιβές μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής.

Με βάση την ίδια απόφαση ως το τέλος του έτους θα πρέπει ακόμη να απογραφούν:

-Τα φυσικά πρόσωπα που μισθοδοτούνται ή αμείβονται με πάσης φύσεως αμοιβή και συνδέονται με οποιαδήποτε σχέση ή σύμβαση εργασίας ή έργου με τους φορείς
του ευρύτερου δημόσιου τομέα που υπάγονται στην παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν.2190/1994 (ΦΕΚ 28/Α).

Τα στοιχεία που θα πρέπει να συμπληρώσουν υποχρεωτικά τα εν λόγω πρόσωπα είναι:

Ονομα, Επώνυμο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Ονομα Πατέρα, Φύλο, Ημερομηνία Γέννησης, Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου, Φορέας Απασχόλησης, Εργασιακή Σχέση, Ημερομηνία Πρόσληψης, Συνολικός Χρόνος Υπηρεσίας, Μισθολογικά Στοιχεία.

Με την ίδια απόφαση καλείται η Ενιαία Αρχή Πληρωμής να πραγματοποιήσει «διασταύρωση των στοιχείων που
υποβάλλονται από τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας με τη βάση δεδομένων του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου. Για το σκοπό αυτό μπορεί να συνεργαστεί με τρίτους φορείς για την παροχή στοιχείων (ιδιαιτέρως δε με το μητρώο φορολογουμένων
TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων αλλά ενδεικτικά και με μητρώα ασφαλιστικών φορέων) για λόγους αξιοπιστίας της ταυτοποίησης»

«Κατά τη διάρκεια της διασταύρωσης», καταλήγει η απόφαση, «όταν εντοπίζονται αμειβόμενοι που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν με το μητρώο φορολογουμένων ΤΑΧΙS, θα ενημερώνονται οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας ώστε να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για να επικαιροποιηθούν τα τυχόν λανθασμένα στοιχεία, είτε της Ηλεκτρονικής Αναλυτικής Μισθοδοτικής Κατάστασης, είτε του μητρώου φορολογουμένων TAXIS. Όταν εντοπίζονται αμειβόμενοι που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν με το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου ή έχουν ελλιπή στοιχεία, θα ενημερώνονται οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας ώστε να ενημερώνουν με τη σειρά τους, τους
πιστοποιημένους προϊσταμένους μονάδων Διοικητικού Προσωπικού για την απογραφή του αμειβόμενου ή την συμπλήρωση των στοιχείων του».

Για τους αμειβόμενους από το Δημόσιο που δεν θα απογραφούν θα υπάρξει διακοπή στην καταβολή των αποδοχών τους.


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ποια κριτήρια ο έλεγχος πόθεν έσχες στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών 
 
 
σχόλια (14)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΤΡΥΠΕΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ... | 09/10/2012 09:33
  "ΜΗΤΡΩΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ". Πόσες ΤΡΥΠΕΣ αλήθεια, ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ θα αποκαλυφθεί ακόμη ότι έχει αυτός ο χιλιοτρύπητος πάτος του ΒΑΡΕΛΙΟΥ του Ελληνικού Δημοσίου, ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...
  Αθρώπινο Δυναμικό της ΑΠ ΕΞΩ
  απάντηση81
   
   
   
  Nα κάτι σαν τη λίστα! | 09/10/2012 04:06
  Την είχε, όχι δεν την είχε, ίσως να την είχε, αλλά για λίγο, με λίγα ονόματα, που μετά έγιναν πιο λίγα, αλλά ήταν πιο πολλά από τα πιο λίγα! Καλά δεν στέλνετε mail στην Λαγκάρντ να σας στείελι αντίγραφο;;; ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ρε αντίγραφο! Το CD με όλα τα ονόματα άλλαξε στα χέρια του Βαζελίνου, κι έγινε στκάκι, ε τώρα από στικάκι θα γίνει δακτυλάκι, για τα περαιτέρω! Και θα δούμε το φως μας κατικώς!
  Αχ ρε Βαζελίνο πόσο ξεφτίλας πρέπει να είσαι
  απάντηση53
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Τους Δημάρχους | 09/10/2012 01:33
  Παιδια τους Δημαρχους μην ξεχασετε .
  Ανώνυμος / η
  απάντηση100
   
   
  ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ | 08/10/2012 23:58
  ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΙ
  το μουλαρι
  απάντηση11
   
   
  ??? | 08/10/2012 20:15
  Συγνώμη δεν το κάναμε αυτό πριν από δύο χρόνια? Ξανά μανά? Τί έγιναν τα προηγούμενα στοιχεία, τα χάσατε???
  Μ.Π
  απάντηση121
   
   
  Κάλλιο αργά παρά ποτέ | 08/10/2012 19:34
  Μπράβο τους!. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Βάλτε νέα παιδιά που δεν πρόλαβαν να διαφθαρούν για την αξιοποίηση των στοιχείων. Αξιέπαινοι οι υπουργοί για την προσπάθεια.
  Νικόλας.
  απάντηση91
   
   
   
  Πάλι? | 08/10/2012 17:57
  Τα σαινια στο ΥΠΟΙΚ και στο ΥΠΕΣ παλι θα προχωρησουν σε απογραφη? Δεηλαδη, σε συγκριση με την προηγουμενη απογραφη, τι ακριβως το διαφορετικο θα κανουν? Ενα σκουποξυλο δεν υπαρχει?
  Γιαννης
  απάντηση2719
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Έ ΡΕ ΓΛΈΝΤΙΑ !!!!!! | 08/10/2012 17:43
  Δεν πιστεύω ότι θα γίνει, αλλά άμα γίνει ποτέ .Θα έχουμε μεγάλα γλέντια που λέει και ο Καραγκιόζης. !!!Και να ξαίρεται , όποιος τολμήσει και το κάνει θα είναι ο μεγαλύτερος Εθνικός Ευεργέτης της Ελλάδας και αν τα πάρετε πίσω, όχι μόνο δεν θα χρωστάμε πουθενά , θα έχουμε και πλεόνασμα. Άσε που θα τον ευγνωμονούν , πολλοί ευσυνείδητοι Δημόσιοι υπάλληλοι που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν τίμια την δουλειά τους, ακούγοντας άδικα τα μύρια όσα. Πρόταση - Να δημοσιεύσετε τα ονόματα των τίμιων θα σας κοστίσει λιγότερο.
  ΒΛΆΚΑΣ-ΤΙΜΙΟΣ-Δ.Υ
  απάντηση641
   
   
  πόσες φορές το ακούσαμε | 08/10/2012 16:20
  Πόσες φορές το ακούσαμε ...που έγινε παραμύθι...πλέον. Πόθεν έσχες για τα μάτια...Κύριοι!!!
  panagiotis kumas
  απάντηση478
   
   
  σιγά καλέ... | 08/10/2012 16:05
  θα μου σκίσετε το καλτσόν...
  άντε να χαθείτε κλέφτηδες...
  απάντηση4016