Κόβονται όλα τα υπόλοιπα των επιχορηγήσεων για το έτος 2012 προς όλες τις ΜΚΟ και σωματεία, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης κ. Π. Μπαλτάκος μετά από εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά προς όλους τους υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς..

Όλες οι επιχορηγήσεις θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση. Επίσης ζητά μέσα σε δύο ημέρες να του γνωστοποιήσουν το μέγεθος των κονδυλίων που εξοικονομήθηκαν.

Συγκεκριμένα σε επιστολή του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης κ. Π. Μπαλτάκου προς του υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς με εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντ. σαμαρά ζητά στα πλαίσια του προϋπολογισμού του 2012 να δεσμευτούν άμεσα όλα τα υπόλοιπα εκ των εγγεγραμμένων πιστώσεων που σχετίζονται με τις επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ και σωματεία.

Επίσης τους ζητά να ενημερώσουν εντός δύο ημερών της Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης για το ύψος των πιστώσεων που εξοικονομήθηκαν από το κόψιμο των επιχορηγήσεων. Επίσης αναφέρει ότι όλες οι δαπάνες θα επανεξεταστούν από μηδενικής βάσεις από το νέο έτος.

Ηεπιστολή δεν αναφέρεται ειδικά στις ΜΚΟ της εκκλησίας που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.