Αύξηση πωλήσεων και λειτουργικών κερδών ανακοίνωσε για το 2011 η εταιρεία επαγγελματικής ψύξης Frigoglass αν και οι αυξημένες τιμές σε σημαντικές πρώτες ύλες επηρέασαν τα περιθώρια κέρδους.
Η ελληνική πολυεθνική που προμηθεύει με ψυγεία την Coca – Cola, γνωστές ζυθοποιίες όπως Heineken και Carlsberg αλλά και εταιρείες τροφίμων (Nestle κ.α.) πραγματοποίησε το 2011 ενοποιημένες πωλήσεις 555,2 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 21,4% σε σχέση με το 2010.
Τα κέρδη ebitda ενισχύθηκαν κατά 9,9% στα 81,5 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη ebit αυξήθηκαν κατά 7,9% στα 53,17 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν σε σχέση με το 2010 κατά 2,4% και διαμορφώθηκαν στα 20,05 εκατ. ευρω.
Ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, εντεταλμένος σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ένα ακόμη έτος ανοδικών πωλήσεων, σε συνέχεια της περσινής ανάπτυξης κατά 32%. Ο κλάδος Επαγγελματικής Ψύξης παρουσίασε αύξηση πωλήσεων της τάξης του 20,4%. Ο κλάδος Υαλουργίας παρουσίασε ιστορικά τα ισχυρότερα μέχρι σήμερα αποτελέσματα, σημειώνοντας αύξηση πωλήσεων 26,3% για το έτος. Τα Λειτουργικά Κέρδη παρουσίασαν άνοδο, παρά τις συνεχώς αυξανόμενες πιέσεις της αγοράς καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, τις αυξημένες τιμές των πρώτων υλών και μιας σειράς έκτακτων γεγονότων».
Η Frigoglass αναμένει περαιτέρω ανάπτυξη το 2012 λόγω της Ασίας (νέες τοποθετήσεις κυρίως στην Ινδία και την Αυστραλία) και μια θετική δυναμική στη Βόρειο Αμερική. Ωστόσο, η διοίκηση παραμένει επιφυλακτική σχετικά με τις προοπτικές για τις βασικές ευρωπαϊκές αγορές λόγω των συνεχιζόμενων μακροοικονομικών προκλήσεων.