Στους 20 καλύτερους προορισμούς του κόσμου για το 2011 περιλαμβάνεται η Μεσσηνία και η Costa Navarino, σύμφωνα με το άρθρο της αμερικανικής έκδοσης του National Geographic Traveler Magazine.

Η Costa Navarino, τουριστική επένδυση που υλοποιεί η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. του εφοπλιστή κ. Β. Κωνσταντακόπουλου στην Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) Μεσσηνίας, στην πρώτη φάση αναπτύχθηκε σε δύο παραθαλάσσιες εκτάσεις τα Navarino Dunes και Navarino Bay, ενώ έχει ξεπεράσει τα 550 εκατ. ευρώ σε κόστος κατασκευής.

Τον Μάιο του 2010 λειτούργησε το πρώτο από τα τέσσερα τουριστικά συγκροτήματα το Navarino Dunes, το οποίο αποτελείται από δύο ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων το «The Romanos, A Luxury Collection Resort» και το «The Westin Resort», δυναμικότητας 321 και 445 δωματίων αντίστοιχα, τα οποία διαχειρίζεται η διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα Starwood Hotels & Resorts.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν επίσης συνεδριακό κέντρο, κέντρο θαλασσοθεραπείας, εμπορικό χωριό με εστιατόρια και καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις, δύο γήπεδα γκολφ, κέντρο ψυχαγωγίας νέων, υδάτινο πάρκο και ειδικές εγκαταστάσεις για παιδιά και νήπια. ?

Η αμερικανική έκδοση του περιοδικού που εκδίδει ο διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός ξεπερνά τα 700.000 αντίτυπα ανά τεύχος ενώ η ιστοσελίδα της προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών έχει γίνει εκτενής κάλυψη με εκατοντάδες αναφορές στη Μεσσηνία και την Costa Navarino σε ξένα διεθνώς αναγνωρισμένα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται τα The Sunday Times, Guardian, Daily Telegraph, The Independent, Conde Nast Traveller, NY Times Style Magazine, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Sόddeutsche Zeitung, Die Welt, Elle, Vogue, Marie Claire, Il Sole 24 Ore, CNBC, Rai Due.

http: //travel. nationalgeographic. com/travel/best-trips-2011-photos/#/4-messinia-region-greece-methoni-medieval-castle_30516_600x450. jpg