από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 

Το ΤΧΣ για το ρόλο του στην ανάδειξη νέας διοίκησης στην Εθνική

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του
Το ΤΧΣ για το ρόλο του στην ανάδειξη νέας διοίκησης στην Εθνική
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με το ρόλο, που φέρεται από διαρροές στον Τύπο, να διαδραματίζει στη διαδικασία ανάδειξης του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, εξέδωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Σε αυτήν επισημαίνει πως «παρακολουθεί στενά τη διαδικασία εκλογής του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον θεσμικό του ρόλο και όπως αυτός ορίζεται από τον νόμο».

Επιπλέον, τονίζει πως «αναμένει από την Επιτροπή Αξιολόγησης (Nomination Committee) μια σαφή περιγραφή της διαδικασίας και των μέχρι τώρα ενεργειών της».

Και καταλήγει σημειώνοντας πως βάσει των πληροφοριών αυτών που θα εξεταστούν ενδελεχώς, τα διοικητικά όργανα του ΤΧΣ θα συμβουλεύσουν αναλόγως τον εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

Σημειώνεται πάντως πως το ΤΧΣ με συμμετοχή 40% στο μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής Τράπεζας είναι εκείνο που θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως για το πρόσωπο που θα επιλεγεί για τη θέση του CEO.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί το αργότερο έως και τις 26/7, οπότε είναι προγραμματισμένη η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

Σήμερα, καθήκοντα αναπληρωτή συμβούλου στην ΕΤΕ ασκεί ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος αναμένεται να περιλαμβάνεται στη τελική λίστα με τους υποψηφίους για τη θέση.


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ετοιμος για το μετασχηματισμό της ΕτΕ δηλώνει ο Παύλος Μυλωνάς 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.