Ένα ποίημα του Κώστα Καβάφη με τίτλο ταιριαστό στην περίοδο που περνάει η χώρα, αλλά θέμα σχετικό με το γήρας, επέλεξαν την Παρασκευή τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας για την εξέταση της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης. «Μελαγχολία του Ιάσωνος Κλεάνδρου: ποιητή εν Κομμαγηνή 595 μ.χ.» είναι ο τίτλος του ποιήματος του μεγάλου Αλεξανδρινού που ξεκινάει με τους στίχους «Το γήρασμα του σώματος και της μορφής μου, είναι πληγή από φρικτό μαχαίρι…»

Στη Φυσική για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα εξέτασης μετά τη Βιολογία, τα θέματα όπως λένε εκπαιδευτικοί ήταν πολύ απαιτητικά και δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τους υποψήφιους. Την Παρασκευή εξετάζονταν οι υποψήφιοι της Θετικής και της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, ενώ ειδικά στη δεύτερη αναμένεται βαθμολογική «σφαγή». «Τα σημερινά θέματα ήταν για πολύ καλά προετοιμασμένους υποψηφίους, ήταν στο πλαίσιο της σχολικής ύλης, αλλά ήταν γενικά ένα εξαιρετικά απαιτητικό διαγώνισμα σε όλη του την έκταση» λέει σχετικά στο «Βήμα» ο εκπαιδευτικός κ. Γ. Χατζητέγας.

Την Δευτέρα, 28 Μαΐου, οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τα Μαθηματική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.