Προφητικό; Ετσι μοιάζει.
nnn
Το όνομα του θεάτρου στην οδό Τρικόρφων μετρά πάνω από μισόν αιώνα ζωής, διαγράφοντας μια ξεχωριστή… πορεία.
nnn
Από τον Αλέξη Δαμιανό (1960-1967) στον Λεωνίδα Τριβιζά (1976-1985) και μετά στον Βασίλη Παπαβασιλείου (1988-1991), με ενδιάμεση κινηματογραφική χρήση, συνεχίζει, με ορόσημο στη σύγχρονη διαδρομή του το έτος 2000.
nnn
Τότε, στο πέρασμα στον 21ο αιώνα, ο Δημήτρης Τάρλοου (φωτογραφία) αγόρασε το κτίριο, το ανακαίνισε ριζικά και με την εταιρεία θεάτρου Δόλιχος, την οποία είχε ιδρύσει ήδη από το 1998, ξεκίνησε τις παραγωγές και τις συνεργασίες.
nnn
Ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφραστής, ο Τάρλοου κάνει σήμερα ένα θέατρο υψηλών, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, τόσο μέσα από τις παραστάσεις που προτείνει και επιλέγει όσο και μέσα από τον ίδιο τον τρόπο λειτουργίας του Πορεία.
nnn
Για του χρόνου το πρόγραμμα είναι έτοιμο από… πέρυσι. Ετσι θα πάρουν σειρά η «Αγριόπαπια» του Ιψεν σε δική του σκηνοθεσία, σε μια παράσταση με κινηματογραφημένα μέρη και οθόνες επί σκηνής που θα λειτουργούν παραπληρωματικά. Στη διανομή η Αννα Μάσχα, ο Θέμης Πάνου, ο Γιάννος Περλέγκας, ο Γιάννης Κότσιφας, η Λένα Δροσάκη
nnn
Στο ρεπερτόριο προστίθεται ένα ακόμα έργο της οικογένειας. Αυτή τη φορά είναι «Το ευχαριστημένο» (ή «Οι δικοί μου άνθρωποι») της Μαρίνας Καραγάτση, κόρης του συγγραφέα και μητέρας του σκηνοθέτη. Μας μεταφέρει απευθείας μέσα στο σπίτι τους, όπου τα πρόσωπα ζωντανεύουν μια ολόκληρη εποχή.
nnn
Τη διασκευή έχει κάνει η Ερις Κύργια –είναι η ίδια που υπογράφει τη μετάφραση του Ιψεν από το πρωτότυπο, στην «Αγριόπαπια». Στο «Ευχαριστημένο» παίζουν η Σμαράγδα Σμυρναίου, ο Χρήστος Μαλάκης, η Ειρήνη Δράκου, η Καίτη Μανωλιδάκη και η Σίσσυ Τουμάση που παίζει τον ρόλο του τίτλου, την ίδια δηλαδή τη Μαρίνα Καραγάτση.
nnn
Η σεζόν 2017-2018 θα ξεκινήσει με λίγη «Μεγάλη Χίμαιρα» ακόμα, ενώ την άνοιξη του 2018 η παράσταση θα περιοδεύσει εντός και εκτός Ελλάδας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα «Βεατρίκη», «Ο Αδαής και ο παράφρων» και «Λήθη»…
nnn
Σε αυτή την πορεία του Πορεία ο Δημήτρης Τάρλοου βάζει τη σφραγίδα του. Μια σφραγίδα που αφήνει τα σημάδια της…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ