θεατρο



Πρεμιέρα στον Πειραιά
«Μπαμπά χορεύεις;» είναι ο τίτλος της νέας θεατρικής παράστασης γύρω από την ερμηνεία της λέξης και τη φιγούρα του πατέρα. Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης. Παίζουν: Ακύλλας Καραζήσης, Μάρθα Φριντζήλα, Θάνος Τοκάκης, Θανάσης Zερίτης, Kωνσταντίνος Πλεμμένος. Δραματουργική επεξεργασία: Ακύλλας Καραζήσης, Μάρθα Φριντζήλα και η ομάδα. Σκηνικά – κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη. Πρεμιέρα απόψε, Κυριακή, στο φουαγέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στις 21.00. Παραστάσεις: Σάββατο (18.00), Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη (21.00). Ως τις 30/5.

«Το γελοίο σκότος»
Το έργο του Βόλφραμ Λοτς «Το γελοίο σκότος» παρουσιάζεται από την Πέμπτη στην Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού Θεάτρου. Βασισμένο στην «Καρδιά του σκότους» του Τζόζεφ Κόνραντ και στο «Αποκάλυψη τώρα» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, το έργο εξερευνά την αντίληψη των Ευρωπαίων σχετικά με το «ξένο». Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από μια νέα ομάδα ηθοποιών σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Γιαννοπούλου. Παραστάσεις: Τετάρτη – Κυριακή στις 21.00.

«Τρωάς» στο Ιδρυμα Κακογιάννη
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Τρωάς»: Πρόκειται για τρεις μονολόγους σε τρία μέρη, από τρία πρόσωπα (Πρίαμος, Εκτωρ, Αστυάναξ). Σκηνοθεσία – σκηνική εγκατάσταση – κοστούμια: Σάββας Στρούμπος. Μουσική: Ελλη Ιγγλίζ. Φωτισμοί: Κώστας Μπεθάνης. Παίζουν: Δαυίδ Μαλτέζε και Ελλη Ιγγλίζ. Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, ως τις 4 Απριλίου.
«Πνεύμονες» στη Θεσσαλονίκη
Δύο παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη θα δοθούν με τους «Πνεύμονες – Lungs» του Ντάνκαν Μακ Μίλαν από την εταιρεία θεάτρου Τempus Verum σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου. Με τη Βάσω Καβαλιεράτου και τον Αποστόλη Τότσικα. Μετάφραση: Κρίστελ Καπερώνη. Σκηνικά – κοστούμια: Μιχάλης Σαπλαούρας. Μουσική: Γιώργος Μαυρίδης. Παραστάσεις τη Δευτέρα και την Τρίτη (13-14/3) στο θέατρο Αριστοτέλειον. Στις 21.00.

«Αταίριαστοι» από αύριο
Το «Τσάι στη Σαχάρα» παρουσιάζει την ομάδα «Μιούζικαλ τσέπης» του Μιχάλη Μητρούση με την παράσταση «Μέριλιν – Μίλερ: οι αταίριαστοι». Κείμενο: Μαρία Φραγκουδάκη. Σκηνοθεσία – σκηνικά – κοστούμια: Μιχάλης Μητρούσης. Παίζουν: Μιχάλης Μητρούσης, Γιώργος Μπούγος και Μαρία Φραγκουδάκη. Ενορχήστρωση τραγουδιών: Γιάννης Μιχαήλ. Πρεμιέρα αύριο 13/3, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.30.


μουσικη



Baroque to classic
Συναυλία φωνητικής μουσικής με έργα Χέντελ, Χάιντν και Μότσαρτ και με τίτλο «Baroque to classic» θα δοθεί στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum (Αδριανού 3, Θησείο) στις 13/3 στις 20.00. Συμμετέχουν η Λήδα Δημητριάδη (σοπράνο), η Διαμάντη Κριτσωτάκη (μέτζο σοπράνο) και το κουαρτέτο εγχόρδων «Αρμοσις» (Ηλίας Λιβιεράτος – βιολί, Αγγελική Κασδά – βιολί, Ηλίας Σδούκος – βιόλα, Νικόλαος Πρεβεζάνος – τσέλο).
Το piano στα forte του
Ρεσιτάλ πιάνου της νεαρής Μελίνας Τσινάβου θα δοθεί στο Ωδείο Αθηνών (Ρηγίλλης και Βασιλέως Γεωργίου Β’ 17-19) στις 18/3 στις 20.30. Το ρεσιτάλ εντάσσεται στον κύκλο «To piano στα forte του» και περιλαμβάνει έργα Μπαχ, Μπετόβεν, Μέντελσον, Σούμαν, Σκριάμπιν και Σοπέν.


τραγουδι



Ο Γερμανός κάθε Παρασκευή
Ο Βαγγέλης Γερμανός γιορτάζει εφέτος τα 35 χρόνια της «Κρουαζιέρας» του και τραγουδά στη θεατρική μουσική σκηνή της Αθηναΐδας τις Παρασκευές, μαζί με την κιθάρα του και την Αρτέμιδα Ματαφιά. Στις 22.30.
διαλεξη



Ο Rodin και η Ελλάδα
Η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα θα δώσει διάλεξη στο αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με θέμα «Ο Rodin και η Ελλάδα» αύριο Δευτέρα (13/3). Η ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου θα εστιάσει την ομιλία της στη σχέση ανάμεσα στη γλυπτική του Rodin και στην τέχνη της αρχαίας Ελλάδας. Να θυμίσουμε ότι από το περασμένο καλοκαίρι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο φιλοξενεί έργα του κορυφαίου γάλλου γλύπτη –θα παραμείνουν στο Μουσείο ως τις 3 Απριλίου. Η διάλεξη θα συνδυαστεί με περιήγηση στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα έργα του Rodin. Είσοδος ελεύθερη (από Τοσίτσα 1, με δελτία προτεραιότητας). Ωρα έναρξης: 18.30.


εκθεση
Ομαδική έκθεση έξι νέων καλλιτεχνών με τον τίτλο «Mere-exposure effect» παρουσιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ευαγγελία Δημητρακοπούλου, Ερη Δημητριάδη, Φωτεινή Παλπάνα, Σοφία Σιμάκη, Πυθαγόρας Χατζηανδρέου, Γιάννης Χειμωνάκης. Επιμέλεια έκθεσης: Γαλήνη Λαζάνη. Ως τις 24/3.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ