Γνωστή και ως Νταϊάνα, πριγκίπισσα των Αμαζόνων, η Wonder Woman, ελληνίδα Αμαζόνα σταρ των DC Comics, προετοιμάζεται για να «χτυπήσει» στις κινηματογραφικές αίθουσες, κάτι που θα γίνει τον Ιούνιο του 2017. Προσφάτως το τρέιλερ της ταινίας «Wonder Woman» που σκηνοθέτησε η Πάτι Τζένκινς παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ Comic Con του Σαν Ντιέγκο και η υποδοχή ήταν ενθουσιώδης.
Φυσικό, διότι όλως περιέργως η Wonder Woman των DC Comics δεν ήταν ποτέ πρόσωπο με αξιοζήλευτο κινηματογραφικό χρόνο. Για την ακρίβεια, η πιο εντυπωσιακή κινηματογραφική εμφάνισή της έγινε τον περασμένο Μάιο ως guest star στην ταινία του Ζακ Σνάιντερ, «Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης». Ο ρόλος της Wonder Woman εκεί ήταν μικρός, κάτι που δεν ισχύει φυσικά με την ταινία της οποίας ο τίτλος είναι το όνομά της.
«Παιδί» του ψυχολόγου και συγγραφέα Γουίλιαμ Μούλτον Μάρστον (1833-1947) και του σχεδιαστή Χ. Τζ. Πίτερ (1880-1958) η Wonder Woman εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1941 στο τεύχος 8 του «All Star Comics». Eναν μήνα αργότερα είχε γίνει εξώφυλλο στο πρώτο τεύχος του «Sensation Comics».
Στην ταινία της Τζένκινς το σενάριο έγραψαν οι Αλαν Χάινμπεργκ και Τζοφ Τζονς, σε μια ιστορία του πρώτου και του Ζ. Σνάιντερ. Ο σκελετός του Μάρστον, σε ό,τι αφορά τους ήρωες βεβαίως, έχει διατηρηθεί. Διαβάζουμε στη σύνοψη: Μεγαλωμένη σε ένα προστατευμένο από τον κόσμο, παραδεισένιο νησί, η Νταϊάνα βλέπει τη ζωή της να αλλάζει όταν ένας αμερικανός πιλότος πέφτει στις ακτές του νησιού της και της λέει για έναν μεγάλο πόλεμο που εξαπλώνεται στον έξω κόσμο. Πεπεισμένη ότι μπορεί να σταματήσει την απειλή, η Νταϊάνα αποφασίζει να αφήσει τον δικό της κόσμο πίσω της και να πολεμήσει δίπλα στους ανθρώπους. Μέσα από αυτή την πολεμική εμπειρία η Νταϊάνα θα ανακαλύψει το εύρος των δυνάμεών της αλλά και το πεπρωμένο της.
Το βέβαιο είναι ότι η «Wonder Woman» θα αποτελέσει το μεγάλο στοίχημα στην καριέρα της αμερικανίδας ηθοποιού Γκαλ Γκαντότ που υποδύθηκε την ίδια ηρωίδα και στην ταινία «Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης» του Σνάιντερ. Δίπλα της, το καστ εντυπωσιάζει. Ο Κρις Πάιν (κυβερνήτης Κερκ στις νέες ταινίες «Star Trek») παίζει τον πιλότο Κάπτεν Τρέβορ και βασικούς ρόλους κρατούν επίσης οι Κόνι Νίλσεν, Ρόμπιν Ράιτ, Ντέιβιντ Θιούλις, Ντάνι Χιούστον.
Ως ηρωίδα του οπτικοακουστικού θεάματος η Wonder Woman έχει κυρίως τηλεοπτικό χρόνο στο ενεργητικό της και αυτό χάρη στην ομότιτλη σειρά του ΑΒC που σημείωσε μεγάλη επιτυχία (ελληνικός τίτλος «Η βιονική γυναίκα»). Κράτησε πέντε σεζόν, από το 1975 ως το 1979, και έκανε σταρ τη Λίντα Κάρτερ που την υποδύθηκε. Η ειρωνεία είναι ότι από το ίδιο κανάλι είχε προηγηθεί μια τηλεταινία το 1974 με την Κάθι Λι Κρόσμπι, η οποία αντιθέτως δεν είχε σημειώσει καθόλου επιτυχία. Ωστόσο το κανάλι επέμεινε ρισκάροντας με μια σειρά.
Τέλος, πολλές εμφανίσεις η Wonder Woman έχει κάνει και ως καρτούν της τηλεόρασης, με πιο χαρακτηριστικές τις «Justice League» (2001-2004) και «Justice League Unlimited» (2004-2006).
Στην Ελλάδα η Wonder Woman θα διανεμηθεί από την εταιρεία Tanweer.

HeliosPlus