Μεγάλη τιμητική εκδήλωση για τον Μίκη Θεοδωράκη διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης. Πρωταγωνιστής της εκδήλωσης θα είναι ο θρυλικός Βασίλης Σκουλάς, ενώ τον σχεδιασμό και την καλλιτεχνική διεύθυνση της παράστασης θα έχει η πιανίστα και μουσικολόγος Τατιάνα Παπαγεωργίου, στενή συνεργάτιδα του Θεοδωράκη.

Με Πρωτοβουλία του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και του Πρόεδρου Στέλιου Κιαγιαδακη, το κοινό του Θεατρου Ερωφιλη στο Φρούριο Φορτέντζα του Ρεθύμνου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια συναυλία που υπόσχεται πολλά καθώς έρχεται από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου και θριάμβευσε τον περασμένο Μάιο.
Δίνοντας μια προσωπική ερμηνεία σε τραγούδια σταθμούς της νεοελληνικής μουσικής δημιουργίας, ο Βασίλης Σκουλάς, με τον δικό του τρόπο θα ευχηθεί στον συμπατριώτη του Μίκη χρόνια πολλά. Δια στόματος Σκουλά το κοινό θα ακούσει τραγούδια από τα «Λιανοτράγουδα της Πικρής Πατρίδας» του Θεοδωράκη σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και αλλά αγαπημένα έργα. Θα δει επίσης τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης να χορεύει Παραδοσιακούς Κρητικούς Χορούς και χορογραφίες πάνω σε έργα Μίκη Θεοδωράκη όπως τα «Χορός του Ζορμπά» «Κρητικός Χορός» και «Χασάπικος».
Επί σκηνής, μαζί με τον Σκουλά και τους Βρακοφόρους, θα εμφανιστεί και ο διεθνούς εμβέλειας έθνικ ερμηνευτής Χαιγκ Γιατζισιαν –σε μία συνεργασία που αποθέωσε το κοινό της Αθήνας στο Μέγαρο Μουσικής τον περασμένο Μάιο. Παραδοσιακά τραγούδια Κρήτης Αιγαίου Πελάγους σε ντουέτα Σκουλά – Γιατζισιαν αναμένεται να είναι μια ακόμα έκπληξη για το κοινό του Ρεθύμνου.
Εδώ και 42 χρόνια ο Ιστορικός Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης βαδίζοντας στα χνάρια του Παύλου Βαρδινογιάννη βάζει την σφραγίδα του στα Πολιτιστικά Δρώμενα της «Κρητικής Ηπείρου» και είναι ο θεματοφύλακας του Κρητικού νεοελληνικού πολιτισμού.
Η τιμητική εκδήλωση – παράσταση για τον Μ. Θεοδωράκη θα αρχίσει τις 9.30 μ.μ στο Θέατρο Ερωφιλη με ελεύθερη είσοδο. Οι διοργανωτές παρακαλούν το κοινό να αφήσει κατά την είσοδο η την έξοδο στον κουμπαρά του «Χαμόγελου του Παιδιού» ότι αισθάνεται από καρδίας .