Υπό την αιγίδα της η UNESCO έχει τεθεί η δίγλωσση παράσταση της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή (σε αρχαία ελληνικά και ελληνική νοηματική) που θα δοθεί την Δευτέρα 22 Ιουνίου στον προάυλιο χώρο του Εκκλησιαστικού Λυκείου της Ριζαρείου Σχολής.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που υλοποιήθηκε μέσα από την σύμπραξη δυο σχολείων _του Εκκλησιαστικού Λυκείου της Ριζαρείου Σχολής και του Δημοσίου Λυκείου Κωφών και Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής_ και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων του Υπουργείου Παιδείας
Κατά την διάρκεια της παράστασης που θα διαρκέσει 100 περίπου λεπτά, 20 έφηβοι μαθητές θα υποδυθούν τους ρόλους της τραγωδίας από το πρωτότυπο κείμενο του τραγωδού. Αυτό σημαίνει ότι θα συνδιαλέγονται από στήθους στην αρχαία ελληνική με ταυτόχρονη απόδοση των πρωτότυπων κειμένων στην ελληνική νοηματική.
Ωστόσο, πριν από κάθε επεισόδιο της παράστασης θα προηγείται συνοπτική αφήγηση στη νέα ελληνική. Ενδιαφέρον επίσης ακούγεται το γεγονός ότι τα χορικά θα είναι μελοποιημένα, εγχείρημα που επίσης ανέλαβαν μαθητές της Ριζαρείου. Η μουσική θα είναι βυζαντινή και τα χορικά θα αποδίδουν την συνέχεια της ελληνικής παράδοσης από την κλασική εποχή ως τις μέρες μας, δια μέσω φυσικά του Βυζαντίου.
Η παράσταση θα δοθεί στον στον προάυλιο χώρο του Εκκλησιαστικού Λυκείου της Ριζαρείου Σχολής και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Ωρα έναρξης: 20.20
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6012922 (Γυμνάσιο Κωφών και Βαρυκόων) και 210 6814048 (Ριζάρειος Σχολή).