Παραπλανητικό χαρακτηρίζει η οικογένεια της τραγουδίστριας Έιμι Γουάινχάουζ το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Amy» που θα προβληθεί φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Καννών.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της οικογένειας δήλωσε ότι το ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα μη-ισορροπημένο πορτρέτο της αδικοχαμένης τραγουδίστριας. «H οικογένεια θεωρεί ότι το φιλμ είναι μια χαμένη ευκαιρία για να τιμηθεί η ζωή και το ταλέντο της Έιμι και είναι όχι μόνο παραπλανητικό, αλλά περιέχει ορισμένες βασικές αναλήθειες. Υπάρχουν μέσα σε αυτό συγκεκριμένες κατηγορίες εναντίον της οικογένειας και του μάνατζερ της που είναι αβάσιμες», συμπληρώνει ο εκπρόσωπος.
Οι δημιουργοί, πάντως, του φιλμ, διαχωρίζουν την θέση τους δηλώνοντας ότι προσέγγισαν το θέμα τους με απόλυτη αντικειμενικότητα καθώς στηρίχτηκαν σε εκατό συνεντεύξεις που πήραν από ανθρώπους που γνώριζαν την Γουάινχάουζ, από συγγενείς, φίλους, πρώην συνεργάτες και μέλη της μουσικής βιομηχανίας. Επίσης, όπως ανέφεραν, «είχαμε την απόλυτη υποστήριξη της οικογένειας».
Ο σκηνοθέτης του φιλμ είναι ο Ασίφ Καπάντια, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του ένα άλλο ντοκιμαντέρ, το «Σένα», για τον Βραζιλιάνο οδηγό της φόρμουλα 1.
Το ντοκιμαντέρ «Amy» παρουσιάζει την πορεία της ζωής της Γουάινχαουζ μέσα από την δική της πλευρά. Παρουσιάζονται για πρώτη φορά άγνωστα τραγούδια της καθώς και πλάνα της που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, σε μια προφητική συνέντευξή της, στην αρχή της καριέρας της, δηλώνει ότι δεν είναι σίγουρη πως θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την διασημότητα.
Ο πατέρας, πάντως της Γουάινχάουζ, Μιτς, απειλεί με μηνύσεις καθώς στο φιλμ παρουσιάζεται ως απών από τη ζωή της κόρης του τα τελευταία χρόνια της ζωής της. «Αρρώστησα όταν το είδα για πρώτη φορά. Η Έιμι θα γινόταν έξαλλη. Δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο», δήλωσε σε συνέντευξή του. Μάλιστα, στο φιλμ ο πρώην σύζυγος της τραγουδίστριας Μπλέικ Φίλντερ-Σίβιλ αναφέρει ότι ο Μιτς Γουαινχάουζ ήταν ο κύριος υπεύθυνος για την αρνητική τροπή που πήρε η ζωή της τραγουδίστριας καθώς την έβαλε στον κόσμο των ναρκωτικών ουσιών και ήταν μαζί της την πρώτη φορά που έκανε χρήση ηρωίνης. «Με πληγώνει απίστευτα το γεγονός πως του επέτρεψαν να ισχυριστεί κάτι τέτοιο για μένα», δήλωσε ο Μιτς Γουάινχάουζ.
Η Έιμι Γουάινχάουζ έφυγε από την ζωή το 2011, σε ηλικία 27 ετών. Κέρδισε πέντε βραβεία Γκράμι για τον δίσκο της «Back to Black», το οποίο έσπασε όλα τα ρεκόρ πωλήσεων μετά το θάνατό της και έγινε το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Μεγάλη Βρετανία.