Γάμος… πολλών αστέρων έλαβε χώρα το Σάββατο το βράδυ στη Βενετία. Ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ παντρεύτηκε την Αμάλ Αλαμουντίν, δικηγόρο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε έναν από τους πιο αναμενόμενους γάμους της χρονιάς.

Σήμερα Δευτέρα ολοκληρώθηκε το τριήμερο γαμήλιο γλέντι του Τζορτζ Κλούνεϊ στη Βενετία, με τον πολιτικό του γάμο με την Αμάλ Αλαμουντίν.

Το ζευγάρι πήγε με σκάφος στο παλάτσο Καβάλι – Φρανσκέτι που χτίστηκε τον 16ο αιώνα. Το κτίριο ανήκει στον Δήμο, όπου επικύρωσε τον γάμο του.

Η διαδικασία διήρκεσε μόλις δέκα λεπτά.

Ο ηθοποιός φορούσε γκρίζο κουστούμι, ενώ η Αμάλ Αλαμουντίν φορούσε λευκό ντε-πιες.

Την τελετή πραγματοποίησε ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης, Βάλτερ Βελτρόνι, προσωπικός φίλος του Κλούνεϊ.

Να σημειωθεί ότι τον γάμο ανακοίνωσε ο ατζέντης του 53χρονου ηθοποιού και σκηνοθέτη το Σάββατο και σύμφωνα με το Associated Press αυτή θα είναι η μοναδική επίσημη πληροφορία που θα βγει από τα χείλη του εκπροσώπου του Τζ.Κλούνεϊ.

«Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ Αλαμουντίν παντρεύτηκαν σήμερα, Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής τελετής στη Βενετία, στην Ιταλία» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του, ο Σταν Ρόζενφελντ.

Στα κανάλια της Βενετίας, πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ έφτασαν για να παραστούν στον γάμο του ζευγαριού. Ανάμεσά τους ο Ματ Ντέιμον, ο Μπιλ Μάρεϊ, ο Μπόνο των U2.

Εκτός από τους αστέρες, τα κανάλια της Βενετίας γέμισαν με παπαράτσι και ένα σκάφος της αστυνομίας που προσπαθούσε να τους εμποδίσει να τραβούν φωτογραφίες, απέτυχε.

Η γαμήλια τελετή του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο Aman, όπου ακολούθησε δεξίωση.

Μία δεύτερη τελετή αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα σε παλάτσο του 16ου αιώνα.

Ο γάμος λαμβάνει χώρα εν μέσω μιας εορταστικής τριήμερης ατμόσφαιρας. Την Παρασκευή η Αμάλ και ο Κλούνεϊ είχαν διοργανώσει «μπάτσελορ πάρτι» σε διαφορετικά σημεία της πόλης, ενώ την Κυριακή το ζευγάρι θα γευματίσει με τους καλεσμένους του.