Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ και με τίποτα. Και όχι μάλιστα δεν αλλάζουν, αλλά επαναλαμβάνονται σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Από την αρχή του καλοκαιριού και έως τον Ιούλιο δεν προλαβαίνεις να παρακολουθήσεις συναυλία στην Αττική. Τον Αύγουστο άκρα του τάφου σιωπή. Και από Σεπτέμβρη πάλι τα ίδια. Τα φέρνεις από ‘δώ, τα φέρνεις από ‘κεί, όχι μόνο δεν ξέρεις τι να δεις –αφού όχι μόνο είναι τόσο πολλές αλλά κάποιες πραγματοποιούνται ταυτοχρόνως την ίδια ημέρα –αλλά δεν φθάνει και ο μισθός ενός μήνα για να δώσεις σε όλες το παρών. Ως εκ τούτου, χρειάζονται καλές και προσεκτικές επιλογές. Ο παρακάτω οδηγός των κυριότερων συναυλιών θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τι θα δείτε και θα ακούσετε τον Σεπτέμβριο εντός της Αττικής.
Οι Χαΐνηδες κάνουν ποδαρικό τον Σεπτέμβριο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, με τη συναυλία τους την 1η του μήνα. Ο Δημήτρης Αποστολάκης με την παρέα του παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με μουσικές και τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας τους και της πορείας τους στην ελληνική μουσική. Ιδιαίτερο συγκρότημα, με ήχο που συνδυάζει την παράδοση του τόπου τους της Κρήτης χωρίς να λείπουν και τα ευρύτερα μεσογειακά στοιχεία. Την ίδια ημέρα στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη παρουσιάζουν το κοινό τους πρόγραμμα, ένα από τα πλέον επιτυχημένα της εφετινής σεζόν.
Η Νατάσσα Μποφίλιου εμφανίζεται στις 2 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη μετά την καλοκαιρινή περιοδεία της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε μια μουσική παράσταση εφ’ όλης της ύλης. Την επιμέλεια της παράστασης έχουν οι Θέμης Καραμουρατίδης και Γεράσιμος Ευαγγελάτος. Την ίδια επίσης ημέρα ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη στο Ηρώδειο. «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία» είναι ο τίτλος της βραδιάς όπου συμμετέχουν η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», η Σοφία Παπάζογλου και η Μπέττυ Χαρλαύτη. Τέλος, επίσης στις 2 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Ρεμπέτικο unplugged». To πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια του Βαμβακάρη και του Τσιτσάνη αλλά και μεγάλων σμυρνιών συνθετών όπως ο Βαγγέλης Παπάζογλου. Μαζί του στο τραγούδι οι Ασπασία Στρατηγού, Αθηνά Λαμπίρη και Βασίλης Κορακάκης..
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης πιστός στο ραντεβού του με το Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων, εμφανίζεται εκεί στις 4 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες επιτυχίες του. Μαζί του οι Βασίλης Αξιώτης και Αννα-Μαρία Μπιλίδα ενώ συμμετέχει special guest η Melina Mammas, με την οποία έχει συνεργαστεί στο ντουέτο «love, love, love». Την ίδια ημέρα στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη εμφανίζεται ο Δημήτρης Ζερβουδάκης με τους συνεργάτες του.
Η Τεχνόπολις στις 5 Σεπτεμβρίου κινείται σε ρυθμούς Locomondo. To ελληνικό συγκρότημα γιορτάζει το τέλος του καλοκαιριού, όπως συνηθίζει άλλωστε, με ένα μεγάλο πάρτι. Rap, ska, reggae και hip-hop θα κυριαρχήσουν στο Γκάζι με… υπεύθυνο το εξαμελές συγκρότημα. Την ίδια ημέρα στο Βεάκειο, στον Πειραιά, «κατεβαίνει» ο Κωστής Μαραβέγιας. Επισκέπτεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον Πειραιά με ακουστικά όργανα και ρεμπετο-τυμπανοκρουσίες. Μετά τις δύο sold out καλοκαιρινές συναυλίες του στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, προκαλεί και προσκαλεί το κοινό να χορέψει, να τραγουδήσει και να μερακλώσει σε μια ρεμπέτικη βραδιά. Στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού ο Μάριος Φραγκούλης με τη νορβηγίδα σοπράνο Sissel παρουσιάζουν στις 5 Σεπτεμβρίου τη συναυλία με τίτλο «Sing me an angel». Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ διευθύνει ο Richard Balcombe.
Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου ο Παντελής Θαλασσινός ανηφορίζει στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» ολοκληρώνοντας τον εφετινό κύκλο των καλοκαιρινών συναυλιών του. Μαζί του οι Γιάννης Κότσιρας, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιάννης Νικολάου, Σταμάτης Χατζηευσταθίου, Νανά Μπινοπούλου, Πάνος Παπαϊωάννου, Αλέξανδρος Μπελλές. Συνοδεύεται από εξαμελές συγκρότημα.
Ο Σωκράτης Μάλαμας στις 8 Σεπτεμβρίου εμφανίζεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, έναν από τους τελευταίους σταθμούς για εφέτος το καλοκαίρι. Θα περιπλανηθεί σε μουσικά σταυροδρόμια, όπου συναντώνται η Ανατολή κι η Δύση, τα λαϊκά με τα ροκ ακούσματα. Ο Μανώλης Λιδάκης, την ίδια ημέρα, εμφανίζεται στο Αιγάλεω ενώ οι Μαρινέλλα και Κώστας Χατζής εμφανίζονται στο Kατράκειο.
Την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου η Μελίνα Ασλανίδου έχει σειρά στην Τεχνόπολη να δώσει τη δική της συναυλία ενώ στις 10/9 η Χάρις Αλεξίου συναντά και συναντιέται με την Τάνια Τσανακλίδου στο Θέατρο Βράχων.
Ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Χρήστος Θηβαίος στις 11/9 δίνουν συναυλία στο Βεάκειο του Πειραιά για να ενισχύσουν οικονομικά τους σκοπούς της οργάνωσης ΑΚΤ – ΕΙΝ (κοινωνική – συνεταιριστική επιχείρηση με σκοπό την ένταξη στην κοινωνική και οικονομική ζωή και απασχόληση ατόμων που αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό). Επίσης, στην Τεχνόπολη την ίδια ημέρα εμφανίζονται η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη.
Το Σάββατο στις 13 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Prague Philharmonic Orchestra παρουσιάζουν τη συναυλία με τίτλο «The other side of Greece». Συμμετέχουν οι Μπάμπης Στόκας, Liset Alea (Nouvelle Vague) και ο Αιμίλιος Χειλάκης.
Στις 16 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο οι Τερμίτες και οι Ρ. L. J. Band 32 χρόνια μετά την πρώτη σύνθεσή τους και 16 χρόνια μετά τη συνάντησή τους στο ΣΕΦ, παρουσιάζουν μέσα από μια σύγχρονη ματιά τον «Αρμαγεδδώνα», που δεν είναι άλλο από το δισκογραφικό τους ντεμπούτο. Μαζί τους ο Γιάννης Κότσιρας και η Εστουδιαντίνα.
Επίσης έχουν προγραμματιστεί και οι εξής συναυλίες: Γιάννης Χαρούλης (17/9, Κατράκειο), Αρβανιτάκη – Πρωτοψάλτη (19/9) Βεάκειο, Λεωνίδας Μπαλάφας (19/9, Stage Volume 1), Αλέκα Κανελλίδου (19/9, Παπάγου), Γιώργος Νταλάρας –Dulce Pontes, Noa (29/9, Ηρώδειο).

HeliosPlus