Προκήρυξη διαγωνισμού ζωγραφικής με τίτλο «Διαγωνισμός ζωγραφικής: Λουκάς Βενετούλιας» ανακήρυξε το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθιερώνοντάς τον ως θεσμό στη μνήμη του ζωγράφου Λουκά Βενετούλια (1930 – 1984), μια μεγάλη μορφή της εικαστικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τελλογλείου ο διαγωνισμός θα πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και σ’ αυτόν θα μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες καλλιτέχνες έως τριάντα πέντε (35) ετών, χωρίς κανέναν άλλο περιορισμό.
Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα είναι πενταμελής ενώ τα έργα του διαγωνισμού θα εκτίθενται σε χώρο του Ιδρύματος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (σε περίπτωση μεγάλου αριθμού έργων η κριτική επιτροπή θα αποφασίζει πόσα και ποια έργα θα εκτεθούν). Η επιτροπή θα επιλέγει τρία από τα εκτιθέμενα έργα και το καλύτερο όλων θα βραβεύεται με συμβολικό χρηματικό ποσό. Στα άλλα δύο έργα θα απονέμονται δύο ισότιμοι έπαινοι. Εν συνεχεία τα τρία επιλεγμένα έργα θα παραμένουν στη συλλογή του Τελλογλείου Ιδρύματος.
Ανάμεσα στους όρους του διαγωνισμού είναι ότι οι διαγωνιζόμενοι θα υποβάλουν από ένα έργο ο καθένας, με θέμα της επιλογής τους και υλικό της προτίμησής τους. Η μεγαλύτερη διάσταση του έργου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 150 εκ., χωρίς περιορισμό για μικρότερα μεγέθη.
Η προκήρυξη του διαγωνισμού θα δημοσιοποιείται σε κάθε διαθέσιμο μέσο και κυρίως ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, twitter κ.λπ. Για τη φετινή, πρώτη διεξαγωγή του διαγωνισμού, η διάρκεια υποβολής των έργων ορίζεται από 1η Σεπτεμβρίου έως 30η Σεπτεμβρίου 2014, με δυνατότητα παράτασης, και ο χρόνος διενέργειας του διαγωνισμού περί τα τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου 2014.
ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.
Αγίου Δημητρίου 159Α
546 36 Θεσσαλονίκη
τηλ: 2310 991610
fax: 2310 991610
teloglion@teloglion.gr, teloglion@auth.gr