Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του Βασίλη Τσιτσάνη (1915-1984) και το βιβλίο Ανθολογία τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη, με κριτικό υπόμνημα (Ιανός, 2009) του Ντίνου Χριστιανόπουλου, οι εκδόσεις IANOΣ, διοργανώνουν εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ στη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους 7), το Σάββατο 12 Απριλίου, στις 6.00 μ.μ. Ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος θα μιλήσει για τον μεγάλο συνθέτη, ενώ θα ακουστούν ζωντανά μουσικές και τραγούδια από την «Παρέα του Τσιτσάνη».
Συμμετέχουν: Νίκος Στρουθόπουλος, μπουζούκι-τραγούδι, Ντίνος Χριστιανόπουλος, τραγούδι, Νίκος Ζυγούρας, κιθάρα-τραγούδι, Δώρα Στρουθοπούλου, τραγούδι.
Όπως αναφέρει ο συγγραφέας στον πρόλογο του βιβλίου, «Η εργασία που ακολουθεί είναι μια έρευνα πού άρχισε το 1993 και αποτελείται από δύο μέρη: μια εκτενή ανθολογία τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη και ένα κριτικό υπόμνημα με πληροφορίες και κρίσεις για τα τραγούδια της ανθολογίας αυτής. Η προσπάθεια μου αυτή, τώρα πού συμπληρώνονται είκοσι πέντε χρόνια από τον θάνατο του συνθέτη, μου φαίνεται ότι θα βρει πλατιά ανταπόκριση από τον λαό που τόσο τον αγαπούσε».