Η μουσική είναι κοντά στους άστεγους και τους απόρους, απόψε στο Θέατρο «Δόρα Στράτου», στον λόφο του Λυκαβηττού, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεoδωράκης». Μια συναυλία όπου ο Μανώλης Μητσιάς ερμηνεύει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και επιφυλάσσει μια πρωτότυπη είσοδο στους θεατές: αντί εισιτηρίου θα προσκομίζουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία θα δοθούν σε άπορους και άστεγους.
Οπως έχει ήδη σημειώσει προσφάτως η εκπρόσωπος της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης, «το τελευταίο διάστημα ήταν στις προθέσεις της Ορχήστρας να διοργανώσει μια συναυλία αλληλεγγύης και συμπαράστασης για τους ανθρώπους, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά αυτό τον καιρό από την έλλειψη στέγης, τροφίμων και γενικότερα των βασικών πραγμάτων για την διαβίωση τους».
Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη με προεξέχων τον Μανώλη Μητσιά και συμμετέχοντες τους ηθοποιούς Σταύρο Ζαλμά, Μπέσσυ Μάλφα, Μέμο Μπεγνή, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαριέττα Ριάλδη, Ελένη Φιλίνη και Ρένο Χαραλαμπίδη, οι οποίοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς.
«Μέσα από τα τραγούδια του Μίκη θέλουμε να συγκινήσουμε τον κόσμο και να τον ευαισθητοποιήσουμε απέναντι στα προβλήματα πολλών συνανθρώπων μας. Ευελπιστούμε και στο μέλλον να πραγματοποιηθούν κι άλλες φιλανθρωπικές συναυλίες με τη βοήθεια εταιρειών, οι οποίες θα συμβάλλουν στα έξοδα, που απαιτούνται για το «στήσιμο» τους» τονίζει η Πέγκυ Λάγιου.
Στην είσοδο του θεάτρου θα υπάρχουν εθελοντές από το ΚΥΑΔΑ, αλλά και από την Interamerican (είναι κύριος χορηγός της εκδήλωσης) που συμμετέχει στην υλοποίηση της συναυλίας, οι οποίοι θα συγκεντρώνουν και θα συσκευάζουν τα τρόφιμα σε ειδικά κουτιά. Τα τρόφιμα θα δοθούν σε καταγεγραμμένους άπορους και άστεγους του Δήμου Αθηναίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ανάγκη συναντίληψης και την έμπρακτη έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης, προκειμένου να περισωθεί η κοινωνική συνοχή σε αυτή την περίοδο της δοκιμασίας των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, τόνισαν κατά τη συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκε η βραδιά και οι συν διοργανωτές της συναυλίας. Αυτό το πνεύμα εκφράζει και ο θεματικός τίτλος της πρωτοβουλίας «Κατάθεση Αλληλεγγύης, Πράξη Ζωής».
Η συναυλία αρχίζει στις 20:30 τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου.