Το μότο του: «δεν είναι τέλειος, είναι απίθανος». Ο τέταρτος κινηματογραφικός «Spider Man», με τίτλο «The amazing Spider- Man» είναι έτοιμος να εξουσιάσει την μεγάλη οθόνη ανοιχτών και κλειστών κινηματογράφων από την Πέμπτη 12 Ιουλίου και ενδεχομένως να γίνει η πρώτη πραγματικά μεγάλη επιτυχία του κινηματογραφικού καλοκαιριού.
{{{ moto }}}

Εδώ και μισό περίπου αιώνα η εταιρία κόμιξ Marvel έχει πλάσει με προσοχή και επιμέλεια το προφίλ ενός από τους πιο δημοφιλείς ήρωές της. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι οι φανατικοί του «Ανθρώπου Αράχνη», δημιουργήματος κατ’ αρχάς του κομίστα Σταν Λι, θα βρεθούν μπροστά σε αρκετές εκπλήξεις σε ό,τι αφορά τις περιπέτειες του ήρωα-αναρριχητή με το μυστηριώδες παρελθόν. Εκτός από το ότι ο Spider Man αλλάζει πλέον μορφή με τον Αντριου Γκάρφιλντ στην θέση του Τόμπι Μαγκουάιρ και ότι η ταινία θα είναι τρισδιάστατη, οι δημιουργοί της υπόσχονται ακόμη περισσότερα.
Αυτό φαίνεται και από την επιλογή του σκηνοθέτη Μαρκ Γουέμπ που αντικατέστησε τον πρώτο διδάξαντα Σαμ Ράιμι, έχοντας στο ενεργητικό του την εντελώς διαφορετικού περιεχομένου ταινία «500 Μέρες με τη Σάμερ» (η οποία, ωστόσο, μπόρεσε να γίνει μια τονωτική ένεση στο εξαντλημένο είδος της ρομαντικής κομεντί).
Σύμφωνα όμως με την Columbia Pictures, εταιρεία παραγωγής της ταινίας, αν κάτι πρόκειται να δώσει νέα γεύση στην γνωστή συνταγή, αυτό είναι ότι πίσω από τον μεγάλο προϋπολογισμό και τους ανερχόμενους συντελεστές, κρύβεται η ανάγκη να μάθουμε την ιστορία όχι απλώς ενός σούπερ ήρωα που εξαπολύει τους απειλητικούς ιστούς του κατά της αδικίας και του εγκλήματος, αλλά του ανθρώπου Πίτερ Πάρκερ: «δηλαδή ενός έφηβου που ερωτεύεται ένα κορίτσι και ψάχνεται στον σύγχρονο, πραγματικό και σκονισμένο κόσμο. Αμήχανος και διχασμένος, αντιδραστικός και γνήσιος, που είναι πληγωμένος και που καμία υπερδύναμη δεν τον παρηγορεί, γιατί τίποτα στη ζωή του δεν είναι απλό, μόνο και μόνο επειδή κάποια στιγμή τον τσίμπησε μια αράχνη».

Ο Αντριου Γκάρφιλντ πάντως είναι φανατικός οπαδός του «Spider-Man» και το έχει δηλώσει ξεκάθαρα στην αστεία όσο και συγκινητική εμφάνισή του στο συνέδριο για τον Spider-Man στο ComicCon. Εμφανίστηκε φορώντας μια φτηνή στολή, κρατώντας μερικά τσαλακωμένα χαρτιά και μιλώντας με την άπταιστη βρετανική προφορά του. Η πρώτη φορά που ο Γκάρφιλντ φόρεσε την περίφημη στολή του Ανθρώπου Αράχνη, ήταν στα τρία του. Ωστόσο, εκείνη την εποχή δεν ήξερε ότι για να υποδυθεί τον υπερήρωα θα χρειαζόταν να γυμναστεί έξι μέρες την εβδομάδα για έξι μήνες. Ούτε ότι το να κάνει τραμπολίνο, να παίζει μπάσκετ, να κάνει προπόνηση στις πολεμικές τέχνες, στο skateboard και στο parkour θα ήταν μέρος της δουλειάς του…
Θυμίζουμε ότι εισπρακτικά μιλώντας, η πρώτη ταινία «Spider-Man», το 2002, υπήρξε εισπρακτικό φαινόμενο: ήταν το πρώτο φιλμ στην ιστορία του κινηματογράφου που ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο. Θα τα καταφέρει και ο τέταρτος;