Τα πωλητήρια των μουσείων πρέπει να λειτουργήσουν _αποφέρουν και σοβαρά έσοδα _ αλλά αυτό δεν είναι δυνατό, διότι απαιτείται προσωπικό 80 ατόμων, για την πρόσληψη των οποίων (μέσω ΑΣΕΠ) και την πληρωμή τους φυσικά πρέπει να δώσει άδεια το Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι πρέπει να λειτουργούν και εκτός ωραρίου, διότι αυτό απαιτεί ο τουρισμός, στον οποίο πολύ βασίζεται η χώρα, παρά την πτώση του.

Ομως και εδώ χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, το οποίο θα πρέπει να εγκρίνει την επιπλέον αμοιβή των φυλάκων.

Βασικό μέλημα ως εκ τούτου, της υπουργού Πολιτισμού κυρίας Τατιάνας Καραπαναγιώτη αποτελεί η επίλυση αυτών των δύο ζητημάτων _ το ωράριο μουσείων και αρχαιολογικών χώρων είναι πρωταρχικό θέμα, που τόνισε άλλωστε και ο πρωθυπουργός _ αλλά παρά τις ενέργειες και της γενικής γραμματέως του υπουργείου κυρίας Λίνας Μενδώνη η απάντηση ακόμη αναμένεται.

Για μη βρίσκουν όμως οι τουρίστες τα μουσεία κλειστά ή τα πωλητήριά τους καλό είναι οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του κράτους να συντονίζονται με τις επιταγές των καιρών.

Η καλή είδηση παρ΄ όλα αυτά είναι, ότι η αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας γνωμοδότησε υπέρ του ΥΠΠΟ όσον αφορά την παράταση των συμβάσεων και την πρόσληψη εποχικού προσωπικού καθώς και του προσωπικού για τα έργα αυτεπιστασίας στο ΕΣΠΑ.

Ετσι η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ, η οποία είχε ανασταλεί λόγω προεκλογικής περιόδου θα συνεχισθεί κανονικά προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του θερινού, διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.