Το γεγονός ότι τα σημαντικότερα λυρικά θέατρα της Ευρώπης ακολουθούν τον δρόμο που χάραξε το 2006 η Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης και αναμεταδίδουν επιλεγμένες παραγωγές τους σε κινηματογραφικές αίθουσες ανά τον κόσμο, είναι γνωστό στους φίλους της όπερας.

Ετσι, μετά το πρόγραμμα «The Met:Live in HD» το οποίο από εφέτος ήρθε και στη χώρα μας χάρη στην στήριξη του ομίλου ANTENNA και προσφέρει τη δυνατότητα σ΄ όσους το επιθυμούν να παρακολουθήσουν παραστάσεις από τη Νέα Υόρκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και σε μια σειρά ακόμη χώρους ανά την Ελλάδα, ο κινηματογράφος «Δαναός» (Κηφισίας 109 και Πανόρμου) δίνει μια ακόμη ευκαιρία: στο διάστημα Μαρτίου-Μαϊου 2012, θα μεταδώσει τρεις σημαντικές παραγωγές από ισάριθμα κορυφαία ευρωπαϊκά θέατρα.

Η αρχή θα γίνει στις 12 Μαρτίου (στις 21.00) με την δημοφιλή «La Boheme» του Πουτσίνι που θα μεταδοθεί απευθείας από το θέατρο Liceu της Βαρκελώνης με πρωταγωνιστές την Φιορέντσα Τσεντολίνς (Μιμί) και τον Ραμόν Βάργκας (Ροντόλφο).
Την Τρίτη 17 Απριλίου θα μεταδοθεί ο «Ριγκολέτο» του Βέρντι από το Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου όπου, μάλιστα, τον ρόλο του τίτλου θα ερμηνεύσει ο «δικός μας» διακεκριμένος βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, πλαισιωμένος από μια διεθνή διανομή όπου, μεταξύ άλλων, τον ρόλο του Δούκα θα ενσαρκώσει ο πολυσυζητημένος ιταλός τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο και αυτόν της Τζίλντα η διακεκριμένη σοπράνο Εκατερίνα Σιουρίνα.
Μια από τις πλέον συζητημένες παραγωγές των τελευταίων ετών, τον «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Φράνκο Αλφάνο με πρωταγωνιστή τον σούπερ σταρ τενόρο Πλάθιντο Ντομίνγκο θα έχουμε, τέλος, την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στις 10 Μαϊου σε απευθείας μετάδοση από το θέατρο Ρεάλ της Μαδρίτης. Η τιμή των εισιτηρίων για όλες τις μεταδόσεις έχει οριστεί στα 12 ευρώ.