Σαν να μην πέρασε ένας χρόνος, το «Τρίτο Στεφάνι» επέστρεψε από την περασμένη Τετάρτη το βράδυ στο Παλλάς. Παρά τον φόβο για κλειστό κέντρο, λόγω της προγραμματισμένης συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Οικονομικών, η Ακαδημίας και ο πεζόδρομος της Βουκουρεστίου υποδέχθηκαν με άνεση τον κόσμο που πήγε να παρακολουθήσει τη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος του Κώστα Ταχτσή. Στις επτά και είκοσι το βράδυ άνοιξε η αυλαία για να φανερωθεί το λευκό σκηνικό με τον θίασο πάνω στο επικλινές που είχε στηθεί. Οταν ο ίδιος θίασος αποχαιρετούσε την πλατεία, μέσα σε δυνατό χειροκρότημα και πολλά μπράβο, ήταν πια περασμένα μεσάνυχτα. Το σχεδόν γεμάτο Παλλάς (των χιλίων πεντακοσίων θέσεων), ήταν προετοιμασμένο για τη μεγάλη διάρκεια _δεν ήταν λίγοι οι θεατές που ήρθαν να ξαναδούν, «απλωμένο» το έργο που σκηνοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και διασκεύασε από κοινού με τον Θανάση Νιάρχο.
{{{ moto }}}

Η Φιλαρέτη Κομνηνού και η Νένα Μεντή κέρδισαν και πάλι τις εντυπώσεις στους ρόλους της Νίνας και της Εκάβης, ενώ η δύναμη και η δυναμική του Γιάννη Στάνκογλου, ως παραστρατημένου πλην μάγκα Δημήτρη, δεν άφησε κανέναν αδιάφορο. Ανανεωμένη και η Ελένη της Τάνιας Τρύπη ενώ ξεχώρισαν η Μαρία Ζορμπά, η Ολγα Δαμάνη και ο Γιάννης Νταλιάνης, ανάμεσα σε έναν θίασο που υπηρετούσε δημιουργικά τις ευφάνταστες ιδέες του σκηνοθέτη. Χωρίς καμμία ουσιαστική αλλαγή από το πρώτο ανέβασμα, που έγινε στο Ρεξ τον Νοέμβριο του 2009, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία και λίστα αναμονής στα ταμεία, το «Τρίτο Στεφάνι» επανήλθε, αυτή τη φορά, σε συμπαραγωγή της Ελληνικής Θεαμάτων με το Εθνικό Θέατρο. Οσο για τις αντικαταστάσεις στον θίασο, λειτούργησαν θετικά μια που τόσο ο Δημήτρης Ξανθόπουλος όσο και ο Κώστας Φαλελάκης μπήκαν εύκολα και γρήγορα στο πνεύμα της εποχής.
Ο Γιάννης Βούρος και η Πέμη Ζούνη, ο Γιώργος Πεταλωτής και ο Χρήστος Παπουτσής καθώς και η σύζυγος του πρωθυπουργού Αντα Παπανδρέου είχαν κληθεί, αλλά δεν παραβρέθηκαν στην πρεμιέρα που κύλησε ανάμεσα σε ανθρώπους του θεάτρου και θεατές που ήθελαν να δουν και να ξαναδούν το «Τρίτο Στεφάνι». Ηταν εκεί, μεταξύ άλλων, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος αλλά και ο Ντίμης Κρίτσας, ο Σπύρος Ευαγγελάτος και η Ευδοκία Ρουμελιώτη, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Γιώργος Καραμίχος, ο Παναγιώτης Πετράκης…. Μετά, μαζί με τον θίασο, μοιράστηκαν ένα ποτήρι κρασί για να ευχηθούν καλή επιτυχία στον «Τρίτο Στεφάνι» _ένα έργο διαχρονικό που διασχίζει την ιστορία της Ελλάδας και παραμένει επίκαιρο στις μέρες μας….