Eναν χρόνο μετά το πρώτο Φεστιβάλ «Κ.Ο.Θ. underground» στη Θεσσαλονίκη που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, η διοργάνωση συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά και διευρύνεται με περισσότερες δράσεις και πιο πολλούς «συνοδοιπόρους».

Το 2ο Φεστιβάλ ανοιχτής έκφρασης και δημιουργίας «Κ.Ο.Θ. underground» διοργανώνουν ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη» και το ΚΕΘΕΑ «Ανάδυση».

Στο πλαίσιο αυτό, 20 σύνολα από μουσικούς της ΚΟΘ παίζουν ροκ, ποπ, τζαζ, μουσική δωματίου, αρχαία ελληνική μουσική, οθωμανική μουσική, τάνγκο, μουσική κινηματογράφου, αυτοσχεδιάζουν και παρουσιάζουν πρωτότυπες μουσικές για σύνολα κρουστών παράλληλα με προβολές, χορό και θεατρικά δρώμενα.

Παράλληλα, η διοργάνωση προβλέπει συμμετοχή της μουσικής ομάδας του ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη», άνοιγμα σε σχήματα της πόλης με την προοπτική δημιουργίας μιας πλατφόρμας έκφρασης, έκθεση φωτογραφίας με θέμα την πόλη και όχι μόνο, εκθέσεις εικαστικών, κεραμικών και κατασκευών.

Δρώμενα για παιδιά, σεμινάριο και συναυλία του Ρος Ντέιλι, μεταμεσονύκτια αφήγηση παραμυθιού για μεγάλους με «συνοδεία» μουσικού αυτοσχεδιασμού αλλά και ανοικτή συζήτηση με θέμα «Κοινωνικός και αισθητικός αποκλεισμός» συμπληρώνουν το «παζλ» της διοργάνωσης.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί 23-25 Σεπτεμβρίου στο Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία) και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Θα κλείσει την Κυριακή το βράδυ με ένα πάρτι-έκπληξη με τους μουσικούς της ΚΟΘ και την rock band του ΚΕΘΕΑ Ιθάκης.