O σερ Ρότζερ Μουρ γεννήθηκε στο Στόκγουελ του Λονδίνου στις 14 Οκτωβρίου 1927. Γνωστός πέρα των άλλων δραστηριοτήτων του έγινε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία από τις μακροβιότερες σειρές της βρετανικής τηλεόρασης τη δεκαετία του ’60, το «Αγιο» ως Σάιμον Τέμπλαρ και βεβαίως για τις επτά ταινίες Τζέιμς Μποντ που έκανε από το 1973 μέχρι το 1985.

Γιος αστυνομικού θα περίμενε κανείς ότι οι ρόλοι που τον καθιέρωσαν του ταίριαζαν γάντι όμως εκείνος αρχικά στη ζωή του ήθελε να γίνει καλλιτέχνης.

Προικισμένος με πολύ όμορφο παρουσιαστικό και αριστοκρατική φυσιογνωμία αφού υπηρέτησε το βρετανικό στρατό βρέθηκε στις ΗΠΑ το 1953 όπου υπέγραψε συμβόλαιο με την MGM. ΟΙ πρώτες δουλειές του αφορούσαν την τηλεόραση και σειρές όπως ο «Ιβανόης» και ο «Μάβερικ» που τον έκανε πιο γνωστό.

Η σειρά όμως που τον έκανε σούπερ σταρ ήταν χωρίς αμφιβολία ο «Αγιος». Ο Ρότζερ Μουρ διαδέχτηκε τον Σον Κόνερι στο ρόλο του Τζέιμς Μποντ τη δεκαετία του ’70 χωρίς όμως την επιτυχία του προκατόχου του αν και το κοινό του θρυλικού πράκτορα τον αποδέχτηκε. Σήμερα ασχολείται με το φιλανθρωπικό έργο και είναι πρέσβης Καλής Θέλησης της UNICEF.

Οι επτά ταινίες Τζέιμς Μποντ που πρωταγωνίστησε:

1973 «Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν»

1974 «Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι»

1977 «Η κατάσκοπος που μ΄ αγάπησε»

1979 «Επιχείρηση Μουνρέικερ»

1981 «Για τα μάτια σου μόνο»

1983 «Επιχείρηση Οκτόπουσι»

1985 Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος»

Τί έχει γράψει το ΒΗΜΑ για τον Ρότζερ Μουρ:

Τζέιμς Μποντ 007

Το αβέβαιο μέλλον τού 007