Εγκαίνια Ι
Εκτός από την γκαλερί the apartment, για την οποία έγραφα πριν από δύο εβδομάδες ότι απέκτησε νέο χώρο και άνοιξε με την έκθεση της Εμι Αβόρα «Τhe Τiger in the Τheater (From Βaroque to Superama)», καινούργιο χώρο έχει αποκτήσει και η γκαλερί Loraini Αlimantiri Gazonrouge: Ανοίγει στις 27 Νοεμβρίου σε ιστορικό κτίριο, σχεδιασμένο από τον Αριστομένη Προβελέγγιο, στην Κυψέλη, με ομαδική έκθεση που τιτλοφορείται «Cabinet of a motion». Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Αssume Vivid Αstro Focus, Ντόρα Οικονόμου, Κιρστίν Ρέπστορφ και Γιώργος Σαπουντζής.

Εγκαίνια ΙΙ
Στο μεταξύ, μια καλλιτέχνιδα η οποία συνεργάστηκε επί μακρόν με τη Loraini Αlimantiri Gazonrouge, και πραγματοποίησε εκεί δύο ατομικές εκθέσεις, επισκέπτεται την Ελλάδα από τη Νέα Υόρκη, όπου πλέον ζει και εργάζεται, για την τρίτη της ατομική, αυτή τη φορά όμως στην γκαλερί ΑΔ: Η Γεωργία Σαγρή τιτλοφορεί την έκθεσή της «ΓΑΛΑΞΗ/ Διαφορετική Μελέτη της Ιδιας Σελίδας» και παρουσιάζει μια σειρά σχέδια, καμωμένα με ξύσιμο ή με τα δάχτυλά της πάνω σε προϋπάρχουσες αφίσες, την καταγραφή μιας περφόρμανς με τίτλο «Εξοδος», ένα γλυπτό με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Γάλα για όλους», καθώς και τρία φορέματα που θυμίζουν τα σχέδια για ρούχα που σχεδίασε η Πόποβα τη ρώσικη μετεπαναστατική περίοδο. Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 25 Νοεμβρίου.

Εγκαίνια ΙΙΙ
Την πλούσια αυτή εβδομάδα, όμως, ανοίγει η γκαλερί a. antonopoulou.art, με τα εγκαίνια, στις 23 Νοεμβρίου, της ομαδικής έκθεσης «Τρία Επί Μέδουσα Συν Ενα», στην οποία συμμετέχουν οι Παναγιώτης Αγαπητός, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Νίκος Κουρούσης και Νώντας Σαρλής. Περφόρμανς των τεσσάρων δημιουργών θα παρουσιαστεί την ημέρα των εγκαινίων και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009, στις 15.00.

zenakos@tovima.gr

the apartment, Ιθάκης 29, Κυψέλη, www.theapartment.gr * Loraini Αlimantiri Gazonrouge, Κυκλάδων 8, Κυψέλη, τηλ.

210 8837.909, www.gazonrouge.com * ΑΔ, Παλλάδος 3, Ψυρρή, τηλ. 210 3228.785, www.adgallery.gr * a. antonopoulou.art, Αριστοφάνους 20, Ψυρρή, τηλ. 210 3214.994, www. aaart.gr