O Ευθύμης Παπαδημητρίου και η Ελενα Μαυρίδουείναι οι νικητές των Θεατρικών Βραβείων «Δημήτρης Χορν» και «Μελίνα Μερκούρη» 2009, αντιστοίχως, που απονεμήθηκαν χθες το βράδυ στο Θέατρο Χορν. Οι περυσινοί νικητές Θανάσης ΑλευράςκαιΣτεφανία Γουλιώτηπαρέδωσαν τον σταυρό τουΧορν και την καρφίτσα τηςΜελίνας , ενώ συγκινημένοι μίλησαν οι δύο νέοι που πήραν την εφετινή θεατρική σκυτάλη.

Επί σκηνής οΣταμάτης Φασουλής μοιράστηκε τη συγκίνηση των δύο νέων, καθώς το κοινό χειροκροτούσε μαζί με τους υπόλοιπους υποψηφίους καθισμένους όπως πάντα στην πρώτη σειρά της πλατείας.

Τους νικητές επέλεξε η επιτροπή υπό τον πρόεδροΚώστα Γεωργουσόπουλο και τους Σταμάτη Φασουλή,Ξένια Καλογεροπούλου ,Λυδία Κονιόρδουκαι τη δημοσιογράφοΑντιγόνη Καράλη, η οποία ψήφισε λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ. Ηταν η ώρα που είχε αρχίσει να μαζεύεται κόσμος έξω από το θέατρο της οδού Αμερικής για αυτή τη θεατρική γιορτή που διοργανώνεται από το 2001. Ο οικοδεσπότης Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος όπως κάθε χρόνο είχε την ευθύνη της βραδιάς μαζί με τη Μανουέλα Παυλίδου και τονΘεοδόση Ισσακίδη, αφού χαιρέτισε τους υποψηφίους και το κοινό είπε:

«Είναι ίσως το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει αυτά τα βραβεία». Στη συνέχεια κάλεσε τον Γιάννο Περλέγκανα μιλήσει για τονΚωνσταντίνο Παπαχρόνη, με τον τελευταίο να αναφέρεται με μεγάλη συγκίνηση στις «τρεις συναντήσεις που είχε μαζί του». Τη σκυτάλη πήρε οΓιώργος Μοσχίδης, ο οποίος διηγήθηκε ένα χαρακτηριστικό και «σόκιν» στιγμιότυπο από τη συνεργασία του με τον Χορν στο έργο «Ο δικός μας». Τέλος, ο Γιάννης Πρετεντέρης θυμήθηκε τον φίλο του πατέρα του,Κώστα Πρετεντέρη, Τάκη Χορν, και τη δική του φίλη Μελίνα Μερκούρη, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να διατηρηθούν σύμβολα και μύθοι. Την εκδήλωση πλαισίωσε ένα βίντεο για τον Χορν και άλλο ένα για τη Μελίνα (το δεύτερο σε επιμέλεια τουΔημήτρη Λιγνάδη). Στο φινάλε της βραδιάς ηΣτεφανία Γουλιώτη και η Ελενα Μαυρίδου τραγούδησαν το «Περάστε κόσμε» καλώντας τη Μελίνα να το ολοκληρώσει με τη φωνή της. Και του χρόνου!