Μόλις την περασμένη Δευτέρα άρχισαν τα γυρίσματα της σειράς «Ματωμένα χώματα», η οποία βασίζεται στο ομότιτλο πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του Αlpha τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Στα «Ματωμένα χώματα» αναβιώνει ένα από τα πιο οδυνηρά γεγονότα της ελληνικής ιστορίας, η Μικρασιατική Καταστροφή. Τη σκηνοθεσία της σειράς υπογράφει ο Κώστας Κουτσομύτης, ενώ μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών θα στελεχώσουν το καστ, πλαισιωμένοι από 1.200 κομπάρσους καθώς και αρκετούς κασκαντέρ οι οποίοι θα ντουμπλάρουν τους ηθοποιούς στις δύσκολες σκηνές των μαχών. Επίσης θα κατασκευαστούν ειδικά σκηνικά, θα ραφτούν 150 στρατιωτικές στολές και εκατοντάδες κοστούμια εποχής, ενώ τα περίπου 200 όπλα που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων θα μεταφερθούν από στούντιο της Βουλγαρίας.

Τη σκηνογραφία της σειράς υπογράφει ο Μιχάλης Σδούγκος και την επιλογή κοστουμιών η ενδυματολόγος Εντα Δημοπούλου. Το σενάριο είναι του Νίκου Απειρανθίτη , ενώ η δημιουργική επεξεργασία και οι διάλογοι έγιναν από τη συγγραφέα Λία Βιτάλη. Τη μουσική της σειράς υπογράφει ο Βασίλης Δημητρίου. Για τις ανάγκες της παραγωγής θα συνεργαστούν ιστορικοί, λαογράφοι, μουσικολόγοι, κατασκευαστές παλαιών αντικειμένων, καθώς και ειδικοί τεχνικοί εφέ. Η διαδικασία του ρεπεράζ, η οποία διήρκεσε οκτώ μήνες, ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, ενώ τα γυρίσματα ξεκίνησαν σε μια γειτονιά της Πλάκας για να συνεχιστούν σε πολλά μέρη εντός και εκτός Ελλάδας, όπως η Ξάνθη, η Χίος, η Εφεσος και το Βελιγράδι. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Γιώργος Καραμίχος , Δήμητρα Ματσούκα, Αννα Συνοδινού, Φιλαρέτη Κομνηνού, Μαρίσα Τριανταφυλλίδη, Αννα Μάσχα, Γιώργος Τζώρτζης, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Αλέξανδρος Μυλωνάς κ.ά.