από metereologos.gr
Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2011, 19:58 σχολιάστε
Δεν γνωρίζω αν κάποιοι θεωρούν πως η Μητέρα είναι προορισμένη για να θυσιάζεται για τα παιδιά της αλλά τα ίδια τα παιδιά, αν τα ρωτήσεις, θα σου απαντήσουν σίγουρα πως δεν συμφωνούν. Τα παιδιά είτε βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού είτε όχι, έχουν ανάγκη από μία μαμά γεμάτη αγάπη, αποδοχή, χαρά και όρεξη για ζωή. Και συνεπώς από μαμά με αγάπη και αποδοχή για τον εαυτό της.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/06/2011, 19:30 σχολιάστε
Πολλές φορές μιλάω με γονείς παιδιών με ιδιαιτερότητες, οι οποίοι αισθάνονται αποξενωμένοι από το κοινωνικό περιβάλλον τους. Αισθάνονται πως δεν τους καταλαβαίνει κανείς γύρω τους, και βλέπουν στα μάτια των άλλων, την αδιαφορία, την κακή κριτική ή τον… κακό οίκτο. Γι’ αυτό και συχνά επιλέγουν να να βουλιάζουν στην αυτολύπηση και στην αίσθηση της απομόνωσης.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2011, 20:06 σχολιάστε
«Σε αγαπώ και σε νοιάζομαι. Κάθε φορά που σε φέρνω στο νου μου αισθάνομαι σύνδεση μαζί σου. Θέλω να είσαι χαρούμενος. Θέλω να σε βοηθήσω όπως μπορώ. Γι’ αυτό και μπαίνω σε διαδικασία να μάθω τη γλώσσα σου. Για να επικοινωνώ μαζί σου και να καλύπτω τις ανάγκες σου. Για να αισθάνεσαι ασφαλής και συνδεδεμένος.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2011, 18:00 σχολιάστε
«Χτες η μαμά μου θύμωσε γιατί έκανα φασαρία και μου είπε πως αν δεν κάθομαι καλά, θα σκεφτεί πολύ αν θα πάμε στο χωριό για Πάσχα! Αχα, το είχα υποψιαστεί πως είναι οι μέρες που θα πάμε στο χωριό! Έβγαλα γρήγορα τις βαλίτσες αλλά μετά μου είπε κοντά δέκα φορές όχι ακόμη, μετά από μέρες, λες κι είμαι χαζός…
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2011, 18:37 σχολιάστε
Τι σας αρέσει να κάνετε όταν πηγαίνετε βόλτα στην εξοχή; Να αγναντεύετε τη θέα τριγύρω; Να ακούτε τα πουλάκια να τιτιβίζουν; Να χαλαρώνετε; Να συγκεντρώνεστε στα βήματά σας; Ή να σκέφτεστε διάφορα άσχετα, για τη δουλειά και για την καθημερινότητα; Και να τα συζητάτε με τον συνοδοιπόρο σας;
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2011, 15:10 σχολιάστε
Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί, ποιος είναι ο τυχερός σε αυτήν τη ζωή. Αυτός που έχει μία ιδιαίτερη ομορφιά και άρα αντικειμενικά μας προσελκύει με την υψηλή αισθητική και την απόλυτη αρμονία στην εμφάνισή του; Σίγουρα η ομορφιά προσελκύει τουλάχιστον αρχικά και ανοίγει πόρτες, ειδικά της καρδιάς.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2011, 19:14
Μια μητέρα καταγράφει τον συγκινητικό, φανταστικό μονόλογο του γιου της: «Δεν ξέρω αν εσύ, όταν μιλάς για αγάπη και αποδοχή συγχέεις τις παραπάνω έννοιες με τη λύπηση και με κοιτάς όπως σε κοιτούσαν οι μεγαλύτεροι και δυνατότεροί σου, όταν ήσουν μικρό παιδί. Mα όταν βλέπω στα μάτια σου τον οίκτο θυμώνω.