Οι δυνατές μουσικές από το πρελούδιο «Λόενγκριν» του Βάγκνερ και τον σερ Σάιμον Ρατλ να διευθύνει τη Φιλαρμονική του Βερολίνου «ταξίδευαν» από το living room στην εξωτερική πισίνα. Οι πρώτες αχτίδες του ήλιου άρχισαν σιγά-σιγά να κάνουν την εμφάνισή τους πίσω από τα βουνά της Μυκόνου. Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης πέταξε το σακάκι του σε μια αιώρα από μπαμπού. Εμοιαζε να απολαμβάνει το άγριο, εντυπωσιακά όμορφο Mykonian τοπίο. Σκέφτηκα ότι οι μουσικές διαδρομές με τη σφραγίδα του αγαπημένου μαέστρου του πλοιοκτήτη αποτελούσαν την ιδανικότερη επιλογή μετά από ένα ξέφρενο, ολονύκτιο πάρτι. Οι νότες της πρώτης πράξης του «Λόενγκριν»… μπερδεύονταν ακόμη στα αφτιά μου με αυτές από τα λαοφιλή άσματα του Αντώνη Ρέμου και των Ραγκέμπ Αλάμα και Μουσταφά Σαντάλ. Ο έλλην αοιδός επέστρεψε για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα στο «NAMMOS» με αφορμή τη βραδιά που έφερε τον τίτλο «Eid Mubarak». Μια νύχτα γεμάτη μπλε, μοβ, πλατινένια αστέρια, αραχνοΰφαντα πέπλα και πολλούς άραβες ολιγάρχες. Το βράδυ της Παρασκευής 1ης Σεπτεμβρίου στη Μύκονο ήταν αφιερωμένο στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη μουσουλμανική εορτή. Το Νησί των Ανέμων υποδέχθηκε και πάλι υπερσύγχρονα ιδιωτικά αεροπλάνα, πολυτελείς θαλαμηγούς και… στρατιές από γιγαντόσωμους bodyguards. Αρκετοί από τους σαουδάραβες και λιβανέζους κροίσους είχαν ταξιδέψει στη Mykonos λίγες μόλις εβδομάδες πριν με σκοπό να παρακολουθήσουν τη συναυλία των Ρέμου – Ραμαζότι. Αυτή τη φορά, η εκδήλωση αφιερωμένη στους μουσουλμάνους-ισχυρούς του χρήματος είχε κάτι από χίλιες και μία νύχτες. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια…
Νύχτες από real gold…
Το μικρό, μαύρο κομμάτι ύφασμα, περίτεχνα κεντημένο από την ομάδα του διάσημου τούρκου σχεδιαστή Erdem, «ξέφυγε» από το πρόσωπο της λιβανέζας φίλης μου. Η μυθικά ωραία Λαντίς μου χάρισε τελικά τον πανάκριβο φερετζέ ως ενθύμιο από μια Mykonian, «διαφορετική» βραδιά under the stars. Πρόσεξα ότι στα γύρω τραπέζια είχαν καθίσει περισσότερα από 400 άτομα. Μεγαλοεπιχειρηματίες από τη Σαουδική Αραβία, τον Λίβανο, το Κατάρ. Κάποιοι από αυτούς κατοικούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στην Ελλάδα. Μέλη των οικογενειών Χούρι, Ζέιν, Γκαντούρ, οι οποίοι έχουν επιλέξει ως μόνιμο τόπο κατοικίας τους την Αθήνα, διασκέδαζαν μαζί με τα ζεύγη Σβαρόφσκι-Ραφαήλ, Καίσαρη, Κέρος, Γκόφα κ.ά. Το μυαλό μου γυρίζει στο περασμένο καλοκαίρι. Απίθανες σκηνές με σαουδάραβες κροίσους οι οποίοι είχαν ναυλώσει το εκθαμβωτικής πολυτέλειας yacht «Topaz». Οι εκκεντρικοί κελεμπιοφόροι έκαναν απόβαση σε δημοφιλέστατη Mykonian παραλία, έχοντας απλώσει τα σαρίκια τους πάνω σε… θρόνους-τεράστια ταψιά!
Η Εσθήρ με πληροφορεί από τις Σπέτσες όπου συνεχίζει τις διακοπές της ότι τα ογκώδη διαμαντένια σκουλαρίκια με την υπογραφή της υψηλής κοσμηματοποιίας JAR, τα οποία φορούσε σύζυγος πολύ γνωστού επιχειρηματία σε private party, στοιχίζουν ίσως κάτι περισσότερο από τα εντυπωσιακά κέρδη της μουσουλμανικής βραδιάς στο «NAMMOS». Στο συγκεκριμένο ιδιωτικό κάλεσμα έκανε την εμφάνισή του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η πριγκίπισσα Ιρα φον Φίστερμπεργκ νοικιάζει για την περίοδο των διακοπών της πολυτελή κατοικία στις Σπέτσες. Το σπίτι ανήκει σε πρώην ισχυρό επιχειρηματία ο οποίος λόγω της εμπλοκής του στη γνωστή υπόθεση με τις μετοχές-φούσκες του Χρηματιστηρίου πέρασε ένα διάστημα της ζωής του στη φυλακή.
Ξεφυλλίζω το βιβλίο «Ibiza Bohemia» των Renu Kashyap και Maya Boyd. Το πολύχρωμο φασαριόζικο πλήθος που κυκλοφορεί στα γραφικά δρομάκια και στα πολυτελή bars της Μυκόνου είναι σίγουρα μακριά από την bohemian αισθητική του δημοφιλούς ισπανικού spot. Η πρόσφατη, υπέρκομψη εμφάνιση του Φερούτσιο Φεραγκάμο, προέδρου του παγκοσμίου φήμης οίκου πολυτελών ενδυμάτων και αξεσουάρ Salvatore Ferragamo, στο Mykonian «Matsuhisa» δημιούργησε αίσθηση. Ισως επειδή οι φήμες που μεταφέρουν οι ισχυροί άνεμοι σε διάφορα σημεία του νησιού αναφέρουν ότι ο ισχυρός άνδρας του ιταλικού iconic brand επιδεικνύει φιλικό ενδιαφέρον για γοητευτική Ελληνίδα.
Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι, σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη, η ωραιότερη και πλέον κομψή από τις κυρίες του κύκλου της. Πρέπει να ομολογήσω ότι ο κ. Φεραγκάμο, αν και έχει υπερβεί το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του, συναγωνίζεται επάξια σε εμφάνιση τον νεαρότερο συμπατριώτη του, πρώην άσο της Roma Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος έκανε νωρίτερα διακοπές στο νησί του Αιγαίου. Ο Ντίντης Ευπαλίδης έσπευσε να αγοράσει τα μπορντό, βελούδινα παπούτσια της νέας φθινοπωρινής συλλογής Saint Laurent που ο Τότι φόρεσε πρώτος στο Μόντε Κάρλο. Ο επιφανής πλοιοκτήτης συνόδεψε με αυτά, τα σκουρόχρωμα κοστούμια του σε γάμο με ελληνοϊταλικό άρωμα. Το weekend που διανύουμε ο Τηλέμαχος Λαβίδας, γιος του γνωστού βιομηχάνου Θανάση Λαβίδα (της Lavifarm), παντρεύτηκε την Ιταλίδα Κατερίνα Ρανταέλι. Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της οικογένειας Λαβίδα στην Εκάλη. Ελληνοϊταλικό touch και για έναν ακόμη γάμο ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο, την πόλη της Γιουβέντους, των Ανιέλι και της Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί. Ο Φρειδερίκος Λυγινός, γόνος της low profile οικογένειας, νυμφεύεται στις οκτώ Σεπτεμβρίου με φόντο chateau της πόλης την ωραία Ιταλίδα Τέα…

Τενόροι-σταρ, η Νινέτα, τα ιδιωτικά δείπνα

Η προσπάθειά μου να κυκλοφορήσω στη Μύκονο με τις 12ποντες γόβες, ίδιο ακριβώς μοντέλο με αυτές που φορούσε η Μελάνια Τραμπ λίγο προτού τις «αλλάξει» με αθλητικά όταν επισκέφθηκε τις πληγείσες από τον τυφώνα Χάρβεϊ περιοχές του Τέξας, είχαν… ολέθρια αποτελέσματα. Μια ιδιαίτερα άσχημη τούμπα με ανάγκασε να παραμείνω στο ιατρείο του νησιού, χάνοντας έτσι την τελευταία βραδιά στο «Cavo Paradiso» με τους Freespirit & Gogos στα decks. Επιστρέφω στην Αθήνα. Παρέα φίλων από το Γκστάαντ απολάμβανε τριλογία σολομού και σφυρίδα με λαχανικά στο roof garden της «Μεγάλης Βρεταννίας».
Ο Ρομπέρτο Αλάνια, ένας από τους μεγαλύτερους τενόρους της εποχής μας, δεν θα τραγουδήσει αυτό το weekend στο Gstaad Menuhin Festival. Ο Αλάνια ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα υγείας. Η Νινέτα Φιξ, μόνιμη κάτοικος του λαμπερού ελβετικού χωριού, λάτρις της όπερας και ισχυρή σπόνσορας σε μεγάλα διεθνή μουσικά γεγονότα, μου λέει ότι τον Αλάνια θα αντικαταστήσει τελικά ο ιταλός, επίσης διάσημος συνάδελφός του Φραντσέσκο Μέλι. Superbe! Ρίχνω μια ματιά γύρω μου. Είναι φανερό ότι αρκετοί δεν έχουν επιστρέψει ακόμη από τις διακοπές τους. Αυτό το τελευταίο διήμερο ξεγνοιασιάς οι κοντινές Σπέτσες και το Πόρτο-Beverly-Χέλι είναι γεμάτα από κόσμο. Ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η σύζυγός του Καίτη διοργάνωσαν δείπνο στο σπίτι τους με τη μοναδική θέα στην ιδιόκτητη Σπετσοπούλα των Νιάρχων. Η τέως βασίλισσα Αννα-Μαρία πραγματοποίησε επίσης private dinner με αφορμή τα γενέθλιά της.
Ο Γιάννης και η Ναταλί Συγγελίδη προσκάλεσαν επίσης φίλους σε δείπνο, ενώ η Κιμ Μεταξά (πρώην σύζυγος του Σπύρου Μεταξά), η οποία λατρεύει το Πόρτο Χέλι, επέλεξε να δειπνήσει αρκετά μακριά, και συγκεκριμένα στο περουβιανό «Coya» του Λονδίνου…


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ